Juho Öhmanilla yksi vaaliteema: Oululainen jalkapallo maailman huipulle!

Öhman Juho

”Kahdentoista vuoden tauon jälkeen yhteisistä asioista päättäminen alkoi jälleen kiinnostaa”, Juho Öhman kertoo päätöksestään lähteä kuntavaaliehdokkaaksi. Öhman oli kuntavaaliehdokkaana viimeksi vuonna 2004, jonka jälkeen hän toimi yli kaksi vuotta liikuntalautakunnan varajäsenenä.

Öhmanin vaaliteemoista yksi on selkeästi tärkein. ”Tarkoituksenani on lähteä viemään oululainen ja suomalainen jalkapallo maailman huipulle. Se on minulle teema numero yksi”, hän kertoo.

Miten jalkapallon maailman valloitus sitten onnistuu? ”Kyllä se täällä kylmässä pohjolassa vaatii parempia harjoitusolosuhteita ja ammattitasoista valmennusta nuorille.”

Öhman korostaa nuorten harrastusmahdollisuuksien parantamisen merkitystä koko lajin eteenpäin viemiseksi. ”Vielä tarvittaisiin ainakin yksi iso halli, jotta nuorimmille saataisiin hyvät peliajat. Ei tarvitsisi kymmenen maissa illalla treenata. Kaikille halukkaille ei saada koskaan hyviä harjoitteluaikoja, mutta kuitenkin jos on yksikin halli enemmän, voidaan taas pelata paremmissa olosuhteissa.”

Öhman seuraa tiiviisti jalkapalloa, mutta hän puhuu mielellään muunkin liikunnan puolesta. ”Terveelliset elämäntavat, joihin kuuluu liikuntaa, edistävät ihmisten hyvinvointia.”

Öhman muistuttaa, että hyvinvoinnin lisääminen on helppo yhdistää ympäristöystävällisyyteen hyötyliikunnan avulla. Hän toivoo ihmisten suosivan pyöräilyä autoilun sijaan. ”Ilmaston lämpeneminen on tärkeää, ja se pitää ottaa monessa asiassa huomioon”, hän toteaa.

Millaisia terveisiä itsekin aktiivisesti liikkuva Juho Öhman haluaa lähettää oululaisille? ”Oululainen yhteispeli ja yhteistyö toimii jatkossakin”, hän vastaa ja lisää pitävänsä verkostoitumista erittäin tärkeänä.

Kaikkien jalkapallosta pitävien kannattaa seurata tämän 30-vuotiaan kuntavaalikampanjaa!

 

Teksti ja kuva: Sanna Husa

Comments are closed