EDUSKUNTAVAALIT 2015

Sari Halonen

Sari Halonen 45

Olen 48-vuotias avojalkainen oululainen 4 oman lapsen äiti. Vuosien varrella meillä on ollut myös useita vaihto-oppilaita mm. Saksasta, Turkista, Ranskasta ja Italiasta. Vuodenvaihteessa on perheeseen tulossa vuodeksi tyttö Australiasta. Olen myös tuplamummi.

Olen työläiskodin kasvatti, äitini keittiöapulainen ja isäni teknikko ja suvussani on ollut useita ay-aktiiveja sekä luottamusmiehinä että liittojen palveluksissa. Olen opiskellut aikoinaan Kemissä insinööriksi ja jatkanut opiskeluja Oulun yliopistossa diplomi-insinööriksi ajautunut Nokialle virran mukana töihin ja yhä edelleen olen töissä Nokialla Oulun Ruskossa.

Pääsääntöisesti olen paikallisaktiivi Oulussa, mutta jonkin verran mukana myös ammattiliittoni hommissa. Toimin työpaikallani luottamusmiehenä. Olemme käyneet Oulussa läpi murrosvaiheen, missä paljon työpaikkoja on kadonnut, mutta onneksi myös uusia on syntynyt. Kaikessa it-huumassa meiltä on unohtunut se, että työpaikkoja pitää olla kaikenlaisille ihmisille, yhteiskunnan tasapainoisuuden vuoksi. Tuotannollista työtä olisi Suomessa tuettava ja edistettävä vaikka verohelpotuksin. Toisekseen suuryritysten ja kapitalistien verokikkailu pitää saada loppumaan. Jos kaikki maksaisivat verot yhtä tunnollisesti kuin tavalliset työläiset, eläkeläiset ja pienyrittäjät, niin ei valtion ja kuntien taloustasapainossa olisi ongelmia.

Twitter

homepage_small

 

Picture3

Marika Mattila 51

synt.30.5.1975. Syntymäkunta Reisjärvi, kotikunta Oulu vuodesta 1994.

Perhe: lapsia kolme. Koulutus: Terveydenhoitaja (amk), työ: sosiaalivakuutusturvaan liittyvä työ vakuutussihteerin työtehtävässä. Kokemusta työsuojelu-/ luottamusmiestoiminasta vuodesta 2010 alkaen, toimin työyhteisön varavaltuutettuna.

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton varapuheenjohtaja (2014–2015). Aktiivinen toimija järjestö- ja yhdistystoiminnassa. Hyvinvointiyhteiskunnassamme pidän tärkeimpänä asiana sitä, että edelleen, jokainen sairas ihminen hoidetaan parhaalla mahdollisella osaamisella ja ammattitaidolla oikea-aikaisesti, ja kuntoutetaan takaisin työelämään, mikäli yksilön terveydentila sallii sen. Lisäksi työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen tulee löytää toimivat ratkaisut ja tukea niitä lain säädännöllä. Pidän tärkeänä yhden vanhemman perheessä vanhemman työllistymistä ja mahdollisuuksia tehdä työtä. Pyrin kansanedustajaksi, koska haluan olla mukana vaikuttamassa päätöksentekoon ja rakentamassa toimivampaa hyvinvointiyhteiskuntaa meitä jokaista varten.

Twitter FB-f-Logo__blue_50

 

 

Picture1

Mikko Salmi 55

Olen 39-vuotias ihmisluonnonsuojelija Oulusta. Minussa asuu vahva maailmanparannusgeeni ja uskon demokraattisen päätöksenteon mahdollistavan Suomen muuttamisen entistä toiveikkaampaan ja tasa-arvoisempaan suuntaan.

Kaikki viisaus ei asu etelässä. Uskon, että Pohjois-Suomi tarvitsee vahvan oman äänen valtakunnan päätöksenteossa. Poliittiset kannukseni olen hankkinut Oulun kunnallisjärjestön puheenjohtajana, kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston jäsenenä.

 

 

 

 

Twitter FB-f-Logo__blue_50homepage_small

 

 

Picture4

Tanja Tiainen 59

Olen 38-vuotias Syömishäiriöliitto-SYLI ry:n aluepäällikkö Oulusta. Olen kahden kouluikäisen lapsen äiti. Valmistuin Tampereen yliopistosta filosofian maisteriksi vuonna 2002 pääaineena venäjän kieli, laajana sivuaineena kansainvälinen politiikka ja aikeena alkaa isona diplomaatiksi.

Olen varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen. Muita luottamustehtäviä: Oulun sos.dem.piirin piirihallituksen, naispiirihallituksen ja Oulun sos.dem. työväenyhdistyksen johtokunnan jäsen, Oulun seudun kilpirauhasyhdistyksen puheenjohtaja, Lintulammen asukasyhdistyksen varapuheenjohtaja.

Minulle tärkeiden asioiden keskiössä on aina ihminen, jonka vuoksi alunperin kin valitsin puolueekseni SDP:n.

 

 

TwitterFB-f-Logo__blue_50 homepage_small

 

 

Picture5

Tytti Tuppurainen 60

38-vuotias oululainen kansanedustaja ja filosofian maisteri.

Ihminen politiikan tekijänä: kahden kouluikäisen lapsen äiti, naimisissa, uusperheellinen.

Kokenut vaikuttaja: kaupunginvaltuutettu jo vuodesta 2000. Yhdistysaktiivi, tällä hetkellä mm. Suomen 4H-liiton puheenjohtaja.

 

 

 

 

Twitter homepage_smallFB-f-Logo__blue_50

 

Pirjo Sirviö 59

Twitter FB-f-Logo__blue_50 homepage_small

 

 

Heikki Reinikainen 54

 

 

Henri Kylen 50

 

 

SDP:n vaalisivustolta ehdokkaiden löytäminen on helpompaa kuin koskaan. Ehdokasta voi etsiä vaalipiirin, iän tai sukupuolen perusteella ja se toimii yhtä hyvin pöytäkoneella kuin mobiililaitteissakin.

Sivustolta löytyvät ehdokkaiden tiedot, kotisivut ja sosiaalisen median eri kanavat sekä ehdokkaiden suurimpiin vaalikoneisiin antamat vastaukset siinä vaiheessa, kun vaalikoneet avautuvat. Lisäksi ehdokkaan sivun voi jakaa helposti sosiaalisessa mediassa ja halutessaan tehdä lahjoituksia ehdokkaille tai lähettää terveiset suoraan ehdokkaalle.

Tule kokeilemaan ja kutsu kaverisikin testaamaan, kuinka helppoa on löytää sopiva ehdokas! Klikkaa kuvaa ja löydä oma ehdokkaasi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosialidemokraatien nuoret ehdokkat

Oulun vaalipiiri

 • AskoAlasalmi
  Asko Alasalmi

  Huoltomies, työsuojeluvaltuutettu
  Siikalatva
  30 vuotta
  Kotisivut

 • Miikka-AukustiHeiskanen2
  Miikka-Aukusti Heiskanen

  Viestinnän opiskelija
  Oulu
  27 vuotta
  Kotisivut

 • InkaHokkanen
  Inka Hokkanen

  Myyntineuvottelija, sairaanhoitajaopiskelija
  Kuusamo
  28 vuotta

 • PaiviIivonen
  Päivi Iivonen

  Asiantuntija, pienyrittäjä
  Raahe
  27 vuotta
  Kotisivut

 • HenriKylen
  Henri Kylén

  Sähköisen liiketoiminnan päällikkö
  Oulu
  27 vuotta
  Kotisivut

   

   

ev kuva ja numerot

Comments are closed