Valikko Sulje

Aluevaalit 2022

Aluevaalit käydään hyvinvointialueilla 23.1.2022. Ennakkoäänestys järjestetään 12.-18.1.2022. Hyvinvointialueet vastaava jatkossa vuoden 2023 alusta sosiaali- ja terveyspalveluiden ja pelastustoimen järjestämisestä. Hyvinvointialueita on Suomessa 21. Oulu kuuluu Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueeseen. Hyvinvointialueen päätösvaltaa käyttää vaaleilla valittava aluevaltuusto. Vaalipiirinä on koko hyvinvointialue ja tulos lasketaan hyvinvointialuekohtaisesti.

Oulun Demareiden aluevaaliehdokkaisiin voi tutustua verkkosivullamme tämän linkin kautta. Oulusta ehdokkaita Pohjanmaan aluevaaleissa on yhteensä 60. Kaikkiin Pohjois-Pohjanmaan aluevaaliehdokkaisiin voi tutustua tämän linkin kautta. Pohjois-Pohjanmaalla ehdokkaita asetettiin yhteensä 98.


SDP Oulun piiri vastaa aluevaalien järjestämisestä Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla. SDP:n vaaliohjelmaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella pääset tämän linkin kautta. Ohjelman tekemiseen ovat osallistuneet jäsenet ja ehdokkaat koko vaalipiirin alueelta. Vaaliohjelma on hyväksytty SDP Oulun piirin syyspiirikokouksessa 27.11.2021.

Aluevaaleista ja hyvinvointialueista löytyy lisätietoa muun muassa seuraavilta verkkosivuilta:

Vaalit.fi-verkkosivun aluevaalisivusto
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue