Valikko Sulje

Jäsenelle

Tietoa jäsenyydestä

Liittyessäsi puolueen jäseneksi pääset valitsemaan puolueosaston johon haluat liittyä. Valitessasi Oulun Sosialidemokraattisen Työväenyhdistyksen, liityt Suomen toiseksi suurimpaan paikallisosastoon. Meillä on jäseniä lähes 500 ja paljon aktiivista toimintaa johon pääset osallistumaan ja jonka kautta on mahdollista vaikuttaa.

Miksi liittyä jäseneksi?

Meillä on monia eri syitä miksi liittyä puolueen jäseneksi. Jollekin se voi olla kannanotto oikeudenmukaisen, tasa-arvoisen ja inhimillisen yhteiskunnan puolesta eli liittymisen syynä on arvot.

Toiselle se voi olla halu vaikuttaa. Aktiivisen puolueosaston jäsenenä sinulla monia mahdollisuuksia vaikuttaa siihen mihin suuntaan hyvinvointivaltio kehittyy. SDP:n jäsenenä voit mm. tehdä aloitteita, saada mielipiteesi kuuluviin ja voit asettua halutessasi itse ehdolle erilaisiin tehtäviin.

Joku taas voi hakea yhteisöllisyyttä liittyessään jäseneksi. SDP:n jäsenille on tarjolla lukuisia tavoitteitasi tukevia koulutuksia ja tapahtumia. Sinulla ei tarvitse olla mitään suunnitelmia tulevaisuuteen vaan voit halutessasi vain käydä paikan päällä tapahtumissa. Jos kiinnostusta on niin halutessasi voit olla mukana järjestämässä tapahtumia ja olla mukana toteuttamassa niitä mahtavassa porukassa.

Jäsenenä sinulla on oikeus:

  • Kertoa mielipiteesi ja osallistua puolueosastosi kokouksiin ja tapahtumiin
  • Tehdä aloitteita puolueosastollesi, kunnallisjärjestöllesi (kaikkien asuinkuntasi alueella toimivien yhdistysten yhteistoimintaelin) tai piirijärjestöllesi
  • Asettua ehdolle puolueosaston, kunnallisjärjestön, piirijärjestön tai puolueen keskustason tehtäviin
  • Äänestää kaikissa jäsenvaaleissa
  • Tehdä puoluekokousaloitteita, vaikuttaa kantaa ottamalla puolueen linjauksiin

Jäsenenä saat muun muassa:

  • Jäsenkortin
  • Puolueen sähköisen e-aimo -tiedotteen vähintään kuukausittain
  • Mahdollisuuden osallistua SDP:n koulutus- ja muihin tilaisuuksiin
  • Vakuutusyhtiö Turvan alennuksen vakuutuksistasi

Muutosta luodaksesi? Ole se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä. Lähde mukaan rakentamaan oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa.

Jäseneksi liittyminen

SDP:n sähköinen liittymislomake tai voit tulostaa liittymislomakkeen tästä (.pdf)

Jäsenmaksusta

Perusjäsenmaksu on 58 € vuodessa joka laskutetaan kahdessa erässä maalis- ja syyskuussa. Alle 29-vuotiaille perusjäsenyys maksaa 14 € vuodessa. Jäsenmaksuun voi saada alennuksen sosiaalisin perustein jos olet esim. työtön, opiskelija, pienituloinen eläkeläinen tai vaikka osa-aika työssä.

Lisätietoja jäsenyyteen ja alennettuun jäsenmaksuun liittyvistä asioista voit aina kysyä toimistolta. Oulun Sos. Dem. Työväenyhdistyksen järjestökoordinaattori Joni Meriläinen vastaa mielellään kysymyksiin. Jonin tavoittaa puhelimitse 040 531 4013 tai sähköpostilla joni.merilainen@oulundemarit.fi.

Meillä saa tulla myös käymään. Toimistomme sijaitsee osoitteessa Kirkkokatu 4 as35, 90100 Oulu.