Valikko Sulje

Kaupunginvaltuutetut Halonen ja Torro, millaista valtuustokautta odotatte?

”Tuleva valtuustokausi voi olla Oulussa värikäs. Eniten pelkään kaupungin mahdollisesti aloittamia yt-neuvotteluita. Toivottavasti sellaisia ei ehdoteta, vaan uskotaan luonnolliseen poistumaan”, kaupunginvaltuutetun paikkansa huhtikuun kuntavaaleissa uusinut Sari Halonen sanoo.

Halosella on mielessään yksi hyvin konkreettinen tavoite tulevalle kaudelle: ”Linnanmaalle olisi jo aika saada se uimahalli!” Halonen aikoo myös puolustaa muun muassa lähikouluja, tasapuolisia palveluita ja ihmisarvoista vanhuutta.

Haukiputaalaiselle Kaarina Torrolle alkava kausi on ensimmäinen kausi valtuutettuna kuntaliitoksen jälkeen. ”Tavoitteeni on tehdä päätöksiä järjellä, ei sydämellä. Tulen huomioimaan koko Oulun alueen asukkaat”, hän kertoo.

Torrokaan ei odota tulevista vuosista helppoja. ”Veikkaan, että tulossa on värikäs ja haastava kausi. Tähän vaikuttavat valtuuston kokoonpano sekä eteen tulevat suuret asiat, kuten tiukka taloustilanne.”

Sari Halonen (vasemmalla) ja hänen vieressään oleva Kaarina Torro pääsevät ottamaan kantaa muun muassa Raatin rakentamiseen. Sari Halonen ei ole tyytyväinen asian tähän astiseen kösittelyyn. Kuvassa vaalityössä myäs Sirpa Ervasti ja Maijaliisa Pollari.
Sari Halonen (vasemmalla) ja hänen vieressään oleva Kaarina Torro pääsevät ottamaan kantaa muun muassa Raatin rakentamiseen. Sari Halonen ei ole tyytyväinen asian tähän astiseen käsittelyyn. Kuvassa vaalityössä myös Sirpa Ervasti ja Maijaliisa Pollari. Kuva on Kaarina Torron arkistosta.

Raatin käsittely kummastuttaa

Sosialidemokraatit menettivät Oulussa kuntavaaleissa yhden valtuustopaikan. Palataan hetkeksi vielä vaalikampanjaan. Mitä tapahtui?

”Alku hieman kangerteli, mutta kun saatiin kunnolla kiertue käyntiin, henki oli oikein hyvä. Meidän asenne oli positiivinen ja iloinen. Mietin vain, olisiko pitänyt näkyä vielä aiemmin ja laajemmalla alueella”, Torro pohtii.

”Hienoa olivat lukuisat yhteismainokset ja runsaat jalkautumiset lähiöihin. Niitä tarvitaan lisää, vaalien välilläkin. Sitä ihmettelin, miksi luukutettavien lentolehtisten määrä oli demareilla niin pieni”, Halonen sanoo. Hän kertoo saaneensa omaan postilaatikkoonsa paljon muiden puolueiden ehdokkaiden mainoksia, mutta ei yhtään esitettä demareilta.

Kuntavaalien aikana esiin nousi tärkeitä ja ajankohtaisia keskustelunaiheita, mutta yksi asia jäi vaivaamaan Halosta. ”Raatin mahdollisesta rakentamisesta olisi voitu vääntää jo ennen vaaleja. Asia tuli yhdyskuntalautakunnassa esille aika myöhään ja oudolla tavalla. Esimerkiksi päätösesitystä muutettiin viime tinkaan. Ei herättänyt luottamusta ainakaan minussa.”

Mikäli Suomen hallitus runnoo maakuntauudistuksen läpi kaavailemassaan aikataulussa, pidetään maakuntavaalit jo tammikuussa. Sekä Halonen että Torro harkitsevat ehdokkaaksi asettumista. ”Siellä tullaan käsittelemään suuria asioita , jotka koskettavat meitä jokaista. On todella tärkeää, että saamme laajalta alueelta ehdokkaita ja ennen kaikkea läpimenijöitä”, Halonen sanoo.

Sanna Husa