Valikko Sulje

Koulurauha kuuluu jokaiselle lapselle

Olen Kaisa Päätalo Halosenniemestä. Täällä olen syntynyt 33 vuotta sitten ja muutamien mutkien kautta tullut takaisin kotinurkille. Aviopuolison lisäksi perheeseemme kuuluu kolme lasta ja kolme koiraa. Lähimetsät ovat aktiivisesti käytössä koiriemme kanssa ja lisäksi tulee reissattua koiranäyttelyissä. Työskentelen uudessa paikallisessa IT-alan yrityksessä LightTouchSoftware.

Isäni ja hänen isänsä ovat olleet aktiivisia puolue vaikuttajia Martinniemen sosiaalidemokraattisessa yhdistyksessä ja olen kasvanut puolueeseen pienestä pitäen. Jo 90-luvulla olen kuulunut lapsille ja nuorille tarkoitettuun Nuoriin Kotkiin, uudelleen liityin sosiaalidemokraattiseen yhdistykseen 2017, kun lähdin ehdolle kunnallisvaaleissa.

Edellisistä kunnallisvaaleista irtosi paikka Oulun sataman hallituksen varapuheenjohtajana  ja kokouksissa on istuttu ahkerasti, nyt myös etänä. Halosenlahden kyläyhdistyksen jäsenenä olen ollut mukana järjestämässä talvitapahtumia, markkinoita kyläläisille, koronasta johtuen pyrimme järjestämään tapahtumia kyläläisille rajoitusten sallimissa puitteissa. Haluan vaikuttaa asioihin, niin vapaaehtoistoimin kuin kaupungin päättävissä elimissä.

Tasa-arvoinen päätöksenteko kuuluu myös meille Oulun reunamilla asuville. Itsekin asun täysin pohjoispäässä Oulua ja haluan että saamme yhtä hyvin palvelua kuin keskustassa asuvat. Koulurauha kuuluu jokaiselle lapselle, haluan varmistaa että jokainen lapsi sen myös saa ja kiusaamisessa on nollatoleranssi. Mielenterveyspalveluita tarvitaan enenevissä määrin ja haluan osaltani helpottaa avun tarvitsijoiden mahdollisuuksia saada apua helposti ja matalalla kynnyksellä. Ympäristöasiat ovat minulle siinäkin mielessä tärkeitä, että viihdyn todella lähi metsissämme. Aivan läheltä löytyy mustikat ja puolukat pakastimeen ja haluan että niin löytyy myös tulevaisuudessa.