Valikko Sulje

Kuntalaisten palveluiden saatavuus pitää turvata

Olen Jari Saari, 40-vuotias naimisissa oleva perheenisä Oulunsalosta. Tällä hetkellä opiskelen sairaanhoitaja – diakonissan opintoja ja valmistuminen on lähellä.  Lähdin opiskelemaan hoitoalalle, koska haluan auttaa ihmisiä. Hoitoala on opettanut minulle paljon, vaikka olen huomannut työn olevan vaativaa ja toisinaan aika rankkaa.  Aikaisemmin olen valmistunut Oulun ammattikorkeakoulusta tietoliikenneinsinööriksi ja hr-tradenomiksi. Viime vuosina olen työskennellyt pääsääntöisesti sote-alalla, mutta kokemusta löytyy myös kaupanalalta, lentokenttätyöstä, toimistotyöstä ja hyvin monesta muusta eri työstä. Työhistorian vuoksi ymmärrystä löytyy monelta eri alalta. Harrastukset ovat monipuolisia ja aikaa on kulunut mm. lentopallon, kuntosalin ja tietokoneiden parissa.

Olin ehdolla viime kuntavaaleissa. Lähdin myös tällä kertaa ehdolle, koska mielestäni on paljon asioita, joita tulisi parantaa. Koen, että pelkkä asioiden pohtiminen ei edesauta muutosta, vaan täytyy yrittää oikeasti vaikuttaa. Tietenkään yksi ihminen ei yksittäisenä äänenä voi muuttaa asioita, mutta saamalla muut mukaan asiat voivat muuttua ja tähän minä pyrin.

Vaaleissa voisi nostaa esille lukemattoman monta asiaa, mutta itse olen valinnut kolme minulle tärkeää teemaa. Nämä kolme teemaa ovat: erityislasten ja heidän perheiden palveluiden varmistaminen ja kehittäminen, Oulun alueen työllisyystilanteen parantaminen ja Oulun laitakaupunkialueiden palveluiden turvaaminen ja kehittäminen.

Erityislasten palveluiden kohdalla tehdään Oulussa vuosittain lukemattoman paljon vääriä päätöksiä, jotka korjataan myöhemmin oikeusteitse. Tämä kuormittaa perheitä turhaan. Lisäksi kaupungilta menee hukkaan tolkuttomasti työaikaa ja rahaa hävittyjen oikeusprosessien takia. Päätösten pitää olla oikeita ja oikeudenmukaisia.

Oulun kaupunki on saanut työllistämisrahaa, joka on jäänyt usein käyttämättä. Näinhän ei voi käydä, vai kuinka? Oulun alueella on paljon työttömyyttä ja kyllä näillä rahoilla saisi aikaiseksi paljon hyvää. On paljon työpaikkoja, joissa resurssit ovat vähissä ja näillä varoilla tätä asiaa voitaisiin parantaa. Oulussa tulisi muutoinkin panostaa enemmän työllisyystilanteeseen.

Oulun kaupunki on lakkauttanut ja lakkauttamassa paljon laita-alueiden tärkeitä palveluita. Viimeisimpänä Oulunsalon hammashoitola. Ei ole kestävän kehityksen mukaista, että ihmiset joutuvat kulkemaan autolla eri kaupunginosiin saadakseen palvelua.  Ongelmallista on myös niiden perheiden kulkeminen, joilla ei ole omaa kulkuneuvoa. Palveluita ei tulisi enää karsia laita-alueilta ja ehkä niitä voisi jopa lisätä.