Valikko Sulje

Oulun demareiden kuntavaaliehdokkaat tapasivat – miten upea joukko!

Laatikainen ja Heinonen
Ehdokastapaamisten parasta antia on muiden ehdokkaiden kanssa keskusteleminen ja kokemusten vaihtaminen. Kuvassa Aila Laatikainen kuuntelee tarkasti Maritta Heinosta.

Oulun demareiden ehdokashankinta kevään kuntavaaleihin etenee jo viimeisellä suoralla, ja varsinainen vaalityö on pyörähtänyt käyntiin. Tammikuun lopussa ehdokkaat kokoontuivat keskustelemaan politiikasta ja pohtimaan vaalikampanjoinnin saloja.

Oulun demareiden ehdokasjoukko koostuu monen alan ammattilaisista. Mukana on esimerkiksi opetusalan ihmisiä, varhaiskasvatuksen ammattilaisia, palvelualoilla työskenteleviä sekä opiskelijoita ja yrittäjiä. Ehdokkaiden työelämätuntemuksesta kertoo paljon se, että usea heistä on valittu työpaikkansa luottamusmieheksi.

Myös ehdokkaiden ikärakenne on kohdillaan. ”Oulun työväenyhdistyksellä on kymmenen alle 32-vuotiasta ehdokasta”, yhdistyksen puheenjohtaja Liisa Komminaho iloitsee. Työväenyhdistyksen lisäksi Oulussa on kahdeksan muuta demareiden puolueosastoa.

Komminaho nosti ehdokastapaamisen puheenvuorossaan esille muutamia Oulun demareiden kuntavaaliteemoja. ”Yksi minulle itselle tärkeä on ajatus terveysliikunnan ja hyvinvoinnin mallikaupungista. Kaupungin pitää tarjota edullisia ja monipuolisia liikuntapalveluita, jotta jokainen löytää omansa”.

Komminaho
Liisa Komminaho on iloinen siitä, kuinka aktiivisesti nuoret ovat lähteneet mukaan kuntavaaleihin.

SAK:n aluejohtaja ja demareiden kunnallisjärjestön puheenjohtajana vuoden alussa aloittanut Vesa Saarinen nosti esille työttömyyden mukanaan tuomia ongelmia. ”Meillä on hallitus, joka leikkaa, kiristää ja heikentää koko ajan. Me kuristumme koko ajan yhteiskuntana”, hän harmitteli.

Kati Jurkko yms.
Vaikka ehdokkaiden kesken vallitsee iloinen ja hyvä tunnelma, täytyy välillä keskittyä kuuntelemaan vakaviakin aiheita. Kuvassa Tarja Närhi (vas.), Kati Jurkko, Esa Hofslagare sekä Aira Lievetmursu.

Yksi Saarisen mainitsemista leikkauksista on työttömyysturvan heikentyminen. Esimerkiksi työttömyyspäivärahan enimmäiskesto laskee 500 päivästä 400 päivään. Alle kolmen vuoden työhistorian omaavilla enimmäiskesto on enää 300 päivää.

Yhden tilaisuuden odotetuimmista puheenvuoroista piti demareiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Pirjo Sirviö. Sirviö kertoi ehdokkaille valtuustoryhmän toiminnasta sekä ajankohtaisista kuntapoliittisista teemoista.

Sirviö kiteytti demareiden toiminnan ja oman arvomaailmansa kaikkien tunteman laulun sanoilla (Veikko Lavi):

”Ihmisiä on kuin muurahaisia,
ne loputonta polkuansa taivaltaa.
On kaukaa katsottuna kaikki samanlaisia,
niin ettei heitä toisistaan voi erottaa.
Kurkistaa jos voisi sielun syvyyteen,
niin kahta samanlaista eipä ois’.
Ken katsoo kauneuteen eikä hyvyyteen,
häneltä monta ystävyyttä jääkin pois.

Jokainen ihminen on laulun arvoinen.
Jokainen elämä on tärkeä.
Jokainen ihminen vain elää hetken sen,
sen minkä kohtalo on hälle määräävä.”

Pirjo Sirviö
Valtuustoryhmän puheenjohtaja Pirjo Sirviö innostui lainaamaan Veikko Lavia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teksti ja kuvat: Sanna Husa