Valikko Sulje

Oulun SDP-valtuustoryhmä ajaa eettistä hallintoa, hyvää ruokaa ja yksilöllistä kotihoitoa

nimikyltti

Oulun SDP-valtuustoryhmä jätti syyskauden ensimmäisessä valtuustossa aloitteen kotihoidossa olevien asiakkaiden hoidon tarpeen uudelleen arvioinnista. Ryhmä esittää, että yli seitsemänkymmentä vuotiaiden, säännöllisen kotihoidon asiakkaiden palveluntarve ja hoito arvioidaan uudelleen kolmen kuukauden sisällä. Arvioinnin esitetään koskevan sekä palveluseteliasiakkaita että Oulun kaupungin niin kutsutun oman tuotannon asiakkaita.

Oulun demareiden keskustelutilaisuuksissa on esitetty huolta kotihoidon asiakkaiden tilanteesta. Valtuustoryhmä haluaa aloitteen kautta huolehtia kaikkien asiakkaiden riittävästä hoidosta.

Lisäksi valtuustoryhmä jätti aloitteen eettisten toimintaohjeiden laatimisesta. Laadittavat eettiset periaatteet koskisivat kaikkia hallintokuntia. ”Eettiset arvot ovat enemmän kuin lain, ohjeiden tai konsernimääräysten noudattamista”, aloitteessa todetaan.

SDP:n valtuustoryhmä esitti myös kaksi valtuustokyselyä. Toisessa kysytään, onko tuotantokeittiö Lööki tehnyt luvattua kehittämistyötä ja minkälaista palautetta ruoasta saadaan tällä hetkellä. Toisessa kyselyssä kannetaan huolta talousvaikeuksien kanssa kamppailevista kaupunkilaisista. Ryhmä kysyy muun muassa, kuinka pitkiä jonot ovat talous- ja velkaneuvontaan.

 

Sanna Husa