Valikko Sulje

Päätöksen teossa tulee kuunnella kuntalaisia

Kaarina Torro 57 v, 

Olen asunut Martinniemessä koko ikäni, lukuun ottamatta yhtä opiskeluvuotta Raahessa.  Olen ammatiltani kirjastovirkailija.  

Martinniemen sos.dem. ty:n aktiivinen toiminta sai lähtemään aikoinaan mukaan politiikkaan. Olen ollut ensin Kotka-kerhossa ja nuoriso-osastossa. Puolueen jäseneksi liityin 1987. Halu vaikuttaa asioihin sai lähtemään mukaan.


Tärkeimpiä teemojani on

– Palvelujen saavutettavuus koko Oulun alueella. 

– Monipuolisen asumisen mahdollistaminen 

Olen ollut pitkään mukana kuntapolitiikassa, ensimmäiset kuntavaalit kävin 1992. Kolmas yritys toi valtuustopaikan Haukiputaan kunnanvaltuustoon. Kuntaliitoksen jälkeen tuli ”välikausi” valtuustosta, toimin sen ajan Haukiputaan kehityksen hallituksessa. 2017 kuntavaaleissa pääsin läpi Oulun kaupunginvaltuustoon. Kuluva kausi on ollut mielenkiintoinen ja opettava. Olen toiminut jäsenenä yhdyskunta- ja ympäristölautakunnassa. Olen ollut todella tyytyväinen saamaani luottamustehtävään. Saan olla vaikuttamassa Oulun ”näkyvyyteen”, kasvuun ja kehitykseen. Paljon on vielä tehtävää ja keskeneräisiä asioita. Useiden hankkeiden pitkittyminen ja siirtyminen on ollut harmillista, mutta onneksi on paljon mennyt eteen päinkin. Itse odotan ja toivon, että asemakeskus saataisiin viimeinkin alulle ja valmiiksi.  Arkkitehtuurikilpailun 2017 voittanut Tervatynnyrit olisi näyttävä rakennus ja se toisi heti tulijalle tunteen, että hän saapuu Suomen viidenneksi suurimpaan kaupunkiin. Samoin Allas Sea poolin valmistumista odotan innolla. On ollut mielenkiintoista saada olla mukana asuntomessualueen suunnittelussa ja seurata miten asiat vaihe vaiheelta etenevät. 

Ei kuitenkaan riitä, että vain kaupungin ”ydintä” kehitetään. Oulun on pidettävä myös kylät elävinä ja mahdollistettava asuminen ja eläminen siellä. Kaikki eivät halua asua betoniviidakossa, vaan he haluavat tilaa hengittää ja mahdollisuuden väljempään asumiseen sekä luonnon lähelleen. Minä olen yksi heistä. En silti suosi asumisen hajarakentamisen lisäämistä, mutta jo olemassa olevista alueista on huolehdittava. Minulle on tärkeää myös hyvät ikäihmisten palvelut. En allekirjoita sitä, että yksin kotona asuminen palvelujen turvin on aina paras vaihtoehto. Minä panostaisin julkisiin vanhuskoteihin, ei laitoksiin vaan kodinomaisiin rakennuksiin, joissa olisi hoivaa, apua ja seuraa sitä halutessa. Mielestäni se olisi myös helpotus kotihoidossa työskenteleville, kun he voisivat ympäri pitäjää ajelun sijasta toimia yhdessä paikassa ja käyttää aikaa asukkaisiin ja heillä olisi myös kollega apuna.

Edessä on tiukat ajat taloudellisesti, mutta enpä muista koko poliittisen urani aikana, että olisi ollut helppoja vuosia. Joudumme tekemään kovia ratkaisuja. Minun tavoitteenani on, että palvelumaksut pidetään kohtuu tasolla. Kunnallisveroa olen valmis korottamaan kuntatalouden parantamiseksi, se ei koidu ongelmaksi pienituloiselle. Päätöksenteossa meidän tulee kuunnella kuntalaisia ja heidän näkemyksiään asioista. He ovat parhaat asiantuntijat. Toki kaikkeen ei voida suostua ja me päätöksentekijät teemme lopuksi ratkaisut eri asioissa.  On tärkeää, että näin suuressa ja laajassa kaupungissa on päättäjiä eri puolilta. Näin saadaan paremmin myös kylien äänet kuulumaan. Lähde sinäkin ehdolle! Jos et ole kiinnostunut, muista kuitenkin käyttää äänioikeuttasi!

Yhteistyöterveisin

Kaarina Torro, Martinniemi/Oulu