Valikko Sulje

Pipsa Pippuri haluaa jatkaa valtuutettuna

21052016 Valokuvaus Koljonen (60)
Pirjo Sirviö on pitkän linjan kuntapoliitikko, joka tietää että yhteistyössä on suuri voima. Kuvassa Sirviö (vasemmalla) europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren kanssa. kuva: Matias Koljonen

Oulun demareiden valtuustoryhmän vetäjä Pirjo Sirviö tunnetaan myös nimellä Pipsa Pippuri. Lempinimen takana on Sirviön luonteen sopiva särmä ja hänen kykynsä puhua asioista tarvittaessa niiden oikealla nimellä.

Vuodesta 1993 alkaen valtuustoryhmässä toiminut Sirviö haluaa jatkaa päättäjänä ensi kaudellakin. ”Minulla on vielä intoa asioiden yhteiselle hoitamiselle, ja moni kehittämishanke on kesken”, hän kertoo päätöksestään lähteä kuntavaaliehdokkaaksi.

Sirviö tietää, että valtuutettu voi vaikuttaa. ”Yksittäinen valtuutettu voi saada paljon aikaan, kokemusta on! Pitää olla hyvät perustelut asialleen, ja pitää osata käydä neuvotteluja muiden ryhmien kanssa. Ensisijaisesti pitää pystyä vakuuttamaan oma ryhmä”, hän kertoo.

Sirviön valtuustovuosiin mahtuu monenlaisia tapahtumia, mutta yksi on jäänyt erityisesti mieleen. ”Mieleen on jäänyt tapahtuma ajalta, jolloin Tuija Pohjola oli kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Ryhmyrit, jotka olivat silloin miespuolisia, olivat päättäneet ennen kaupunginhallituksen budjettiriihtä esitykset, jotka menisivät läpi. Antoivat onnettomat nämä esitykset lehdistölle ennen aikojaan. Se aiheutti hirmuisen myrskyn. Joutuivat toteamaan, että akat suuttuivat”, Sirviö muistelee.

Sirviö kertoo, että hän on itse kypsynyt vuosien aikana päättäjänä. ”En ole enää niin tosikko, vaan osaan tuoda huumoria tiukkaankin tilanteeseen.”

Pirjo Sirviö on hoitanut valtuustoryhmän vetäjän vaativan roolin kiitettävästi. Oululaiset demarit ovat tyytyväisiä, että hän on valmis antamaan panostuksensa kuntapolitiikkaan ensi kaudellakin.

 

teksti: Sanna Husa