Valikko Sulje

Pirjo Sirviöstä Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtaja

Oulun Sosialidemokraattisen Työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Pirjo Sirviö on valittu maanantaina 9.12. Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtajaksi.

Puheenjohtajan valinta tuli ajankohtaiseksi, kun Tytti Tuppurainen valittiin eurooppaministeriksi ja hänen tilalleen tuli valita uusi puheenjohtaja.

Saimme Pirjon kommentit hierojan odotusaulasta:

”Olen pitkään toiminut maakuntavaltuutettuna ja viimeksi myös maakunta ja sotevalmistelun suppean ohjausryhmän jäsenenä. Nyt hyppään Tytin ”korkokenkiin”. Paikka antaa näköalan koko Pohjoisen Suomen kehittämiseen, lähinnä EU rahojen jakamisen muodossa. Etuna on myös se, että valtuuston puheenjohtajana istun maakuntahallituksen pöydän ympärillä.”

Mitä uskot, että tuot puheenjohtajana maakuntavaltuustoon?

”Tuon sinne sekä naisnäkökulmaa, että myös oman pitkän kokemukseni politiikasta. Maakunnan kautta ohjautuu myös hankerahoitukset, joilla pyritään kehittämään koko maakunnan elinvoimaisuutta. Kokoustekninen johtaminen minulla on hallussa, sen kyllä hallitsen.”

Olet ollut todella monessa mukana niin mitä tämä puheenjohtajuus sinulle merkitsee?

”Olen ylpeä valinnastani, tehtävää ovat hoitaneet yleensä istuvat kansanedustajat. Ehkä se, että on ollut ehdolla kaikissa eduskuntavaaleissa siiten 1995 on ollut meriitti valintaa tehdessä. Tytti on tehnyt hyvää pohjatyötä toimiessaan aiemmin maakuntavaltuuston puheenjohtajana – on kunnia jatkaa hänen työtään.”

Oulun Sos. Dem. Työväenyhdistys on todella ylpeä tästä valinnasta ja toivottaa onnea ”Pipsalle” puheenjohtajan pestissä.