Valikko Sulje

Suuri huoli on nuorten liikkumattomuus

Olen Pasi karppinen, 50 vuotias. Minulla on perhe, jossa on vaimoni lisäksi kaksi omaa lasta. Olen kotoisin Länsirajalta Pellosta. Muutin Ouluun vuonna 1990, jolloin tulin tänne armeijaan. Oulu tuntui sen verran kivalta paikalta asua, että jäin sitten tänne. Eikä ole ollut kertaakaan halua muuttaa pois. Harrastan autourheilua, jossa toimin kartanlukijana. Tykkään myös viettää vapaa-aikaa mökilläni Pellossa. Olen myös Super 208 ry:n puheenjohtaja vuodesta 2021 alkaen.

Olen ammatiltani kirvesmies ja Lähihoitaja. Kirvesmiehen työt lopetin vuonna 1998, jolloin lähdin opiskelemaan lähihoitajaksi. Valmistumisen jälkeen olen tehnyt hoitajan työtä vuoteen 2012. Opiskelin työnohessa Työsuojelukonsultiksi. Minut valittiin Oulun kaupungin hyvinvointipalveluiden päätoimiseksi työsuojeluvaltuutetuksi 2012 ja olen siinä tehtävässä edelleen. Tykkään työstäni ihmisten parissa ja haluan olla tekemässä Hyvinvointipalveluiden työntekijöiden työhyvinvointia ja työturvallisuutta. Olen saanut työni kautta luotua verkostoja, joista on apua myös kuntapolitiikassa.

Liityin SDP:n jäseneksi vasta tänä syksynä. Olen seurannut aina politiikkaa ja varsinkin kuntapolitiikka on lähellä sydäntä. Vaikka en ole ollut puolueen jäsen olen mielessäni ollut aina Demari ja äänestänyt sen mukaan. Se miksi liityin nyt puolueeseen, oli halu päästä ehdokkaaksi tuleviin kuntavaaleihin. Olen työni ohessa päässyt seuraamaan läheltä kuntapolitiikan tekoa. Varsinkin viimeaikaiset tapahtumat Oulun kaupungissa saivat minut lähtemään mukaan.

Työssäni olen päässyt seuraamaan muutoksia varsinkin hoitajien näkökulmasta. Laitoshoidon paikkojen purkaminen ja kotihoidon lisääminen on ollut haastavaa. Työntekijät ovat varsinkin kotihoidossa jatkuvan henkisen paineen alla, koska asiakkaita tulee koko ajan lisää. Resurssia ei ole lisätty sitä mukaa, kuinka paljon olisi tarvittu ja kotona asuvat asiakkaat ovat entistä huonokuntoisempia. Lisäksi tänä vuonna on lisähaastetta tuonut Covid 19. Samanlaisia haasteita on myös sosiaalisen hyvinvoinnin alueella.

Olen ollut erittäin huolestunut myös siitä, että kaupunki ulkoistaa palvelujaan. Se ei ainakaan paranna palveluita, koska jo nyt on nähtävissä se, että siellä missä on yksityisiä toimijoita (laitoshoito) työn jälki on ollut todella huonoa.

Iso asia mistä olen ollut jo pitemmän aikaa huolissani, on nuorten liikkumattomuus. Kouluissa liikuntatunnit ovat vähissä ja vapaa-ajalla lapset ja nuoret eivät liiku tai harrasta. Yksi syy on tietysti liikuntapaikkojen vähyys. Lisäksi muitakin harrastepaikkoja on niukasti. Jos lapsi tai nuori haluaa harrastaa musiikkia, niin vaihtoehdot ovat vähissä. Tähän haluan muutosta. Nykyisin harrastusten osallistumismaksut ovat niin isot, ettei vähävaraisella perheellä ole mitään mahdollisuuksia osallistua esim. jääkiekkoon tai vaikkapa ratsastukseen.

Siinäpä muutama teema esimerkeiksi miksi haluan mukaan kuntapolitiikkaan. Olen helposti lähestyttävä rauhallinen mies. Omaan myös erittäin hyvät neuvottelutaidot. Ole rohkeasti yhteydessä.

Terveisin Pasi