Valikko Sulje

Valtuustoaloitteet: Etäkokouksille laadittava säännöt sekä perheliikuntapaikkojen rakentaminen Ouluun

SDP Oulun valtuustoryhmä jätti eilen useita valtuustoaloitteita Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa 29.3.2021.

Valtuustoryhmänä jätettiin lasten liikuntakerhojen lisäksi kaksi muuta tärkeää aloitetta.

1. Etäkokouksille laadittava säännöt

Covid19 pandemian vuoksi kaikissa Oulun kaupungin hallintokunnissa kokoukset pidetään nyt etänä. Etäkokouksissa, varsinkin, joista maksetaan kokouspalkkio, tulisi päteä samat säännöt kuin läsnäolo- kokouksissa.

Tämä tarkoittaa sitä, että kokoukseen osallistuva varaa kokoukselle aikaa ja toimii, kuten olisi toiminut fyysisessä kokouksessa -ei ole lenkillä, ei ole kävelyttämässä koiraa, ei veneile, ei aja autoa, jne.

SDP:n valtuustoryhmä esittää valtuustoaloitteena, että etäkokouksille laaditaan säännöt

Tämä tarkoittaa, että etäkokouksille laaditaan tarkat ohjeet, kuinka niissä toimitaan, mikä on puheenjohtajan vastuu ja mitkä ovat kokoukseen osallistuvien velvollisuudet ja vastuut, varsinkin, kun on suljetuista kokouksista kyse.

On äärimmäisen tärkeää, että asioiden käsittelyssä säilyy luottamuksellisuus eikä suljetusta kokouksesta vuoda kesksuteluja/asioiden käsittelyä ulkopuolisille.

SDP:n valtuustoryhmä

2. Perheliikuntapaikkojen rakentaminen Ouluun

Perheen yhteinen liikuntakokemus edistää tutkitusti kaikkien perheenjäsenten hyvinvointia ja terveyttä. Perheliikunnalla tarkoitetaan monipuolista perheen aktiivista liikkumista eri ympäristöissä ja kaikkina vuodenaikoina. Perheliikuntaan voivat osallistua lasten vanhemmat, isovanhemmat, sisarukset, jne. Tärkeää on liikkumisen ilo ja liikunnasta saatavat yhteiset kokemukset. On erittäin tärkeää, että vanhemmat voivat ottaa lapset mukaan lähtiessään liikkumaan ja lapset viihtyvät myös siellä. Tällä edistetään perheiden kokonaisvaltaista hyvinvointia.

SDP:n valtuustoryhmä esittää valtuustoaloitteena, että Oulussa rakennettavat uudet ja peruskorjattavat jo olemassa olevat ulkoliikuntapaikat suunnitellaan niin, että siellä mahdollistuu vanhempien liikkuminen ja lasten leikkiminen. Tämä tarkoittaa esim. sitä, että ulkoliikuntapaikkojen läheisyyteen suunnitellaan lasten leikkipaikkoja, jolloin lapset voisivat leikkiä sillä aikaa, kun vanhemmat harrastavat liikuntaa.

SDP:n valtuustoryhmä