Valikko Sulje

Valtuutettu Sari Halonen erotettu määräajaksi Oulun sosialidemokraattisesta valtuustoryhmästä

Valtuutettu Sari Halonen erotettu määräajaksi Oulun sosialidemokraattisesta valtuustoryhmästä

Oulun sosialidemokraattinen valtuustoryhmä kokoontui sunnuntaina ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään valtuutettu Sari Halosen somekirjoituksia. Halonen on osallistunut Kuusamossa puhutaan -someryhmän keskusteluun, jossa hän on käyttänyt keskustelun kuluessa useita loukkaavia ja asiattomia ilmauksia.

Luottamushenkilön tulee toimia luottamustehtävässään arvokkaasti tehtävän edellyttämällä tavalla. SDP:n valtuustoryhmä odottaa kuntalain ja Oulun kaupungin eettisten ohjeiden noudattamista kaikilta valtuustoryhmän jäseniltä. Ryhmä totesi, ettei Halosella ole tällä hetkellä edellytyksiä toimia valtuustoryhmän jäsenenä.

”Oulun sosialidemokraattinen valtuustoryhmä on päättänyt erottaa kaupunginvaltuutettu Sari Halosen valtuustoryhmästä syyskuun loppuun saakka. Halosen sosiaalisessa mediassa esiintyneet asiattomat kirjoitukset eivät ole millään tavalla Oulun demareiden tai puolueen arvojen mukaisia. Olen todella pahoillani Halosen kirjoituksista ja siitä, että ne ovat loukanneet monia ihmisiä”, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Pirjo Sirviö.

”Meneillään oleva poikkeustila on monella tapaa raskasta aikaa kaikille suomalaisille. Kriisistä ulospääsemiseksi on tärkeää noudattaa hallituksen ja viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia. Vaikka ihmisten voimat ovat juuri nyt koetuksella, on tärkeää jaksaa tukea ja ymmärtää myös kanssaihmisiä. Loukkaava käytös ei edistä kriisissä jaksamista. Nyt tarvitaan malttia sanoissa ja teoissa”, Sirviö päättää.

Ryhmä lähettää asian sääntöjen mukaisesti järjestökäsittelyyn kunnallisjärjestön edustajistoon ja virallinen päätös asiasta tehdään myöhemmin.