Valikko Sulje

Valtuutettu Tanja Tiainen: ”Yksi piirre yhdistää tanssia ja politiikkaa”

received_10155776943982357
Tanja Tiaisen tanssipari on Edvard Romanenko. Kova yhteinen harjoittelu päättyy marraskuun lopun gaalaan, jonka tuotot menevät hyväntekeväisyyteen.

Helmat hulmuavat ja korot kopisevat tanssilattiaan marraskuun 29. päivä, jolloin järjestetään Tanssii valtuuston kanssa -hyväntekeväisyystapahtuma. Jokainen oululainen valtuustoryhmä on saanut valita yhden henkilön, joka harjoittelee tapahtumaa varten tanssin saloja ammattiopettajan kanssa. Tapahtuma siis etenee samalla sapluunalla kuin televisiossa suuren suosion saavuttanut Tanssii tähtien kanssa -ohjelma.

Demariryhmän rohkea ja ennakkoluuloton tanssija on ensimmäisen kauden valtuutettu Tanja Tiainen. Tiainen on jo ehtinyt harjoitella kahta tanssiaan, eikä mukaan lähteminen ja itsensä haastaminen ole kaduttanut. ”Kyllä päällimmäiseksi nousevat positiiviset tunteet pintaan. Vaikka turhautumisenkin määrä on valtava, kun vartalo ei liikukaan niin kuin pitäisi. Tanssi on vallannut unet ja kokouksetkin, kun muistelen ja tapailen askeleita koko ajan. Perheeltä on tullut toive jatkaa tanssimista, koska olen nyt huomattavasti paremmalla tuulella, enkä niin stressaantunut.”

Tanja Tiainen osaa helposti nimetä asian, joka yhdistää politiikkaa ja tanssia. ”Kummassakaan ei ole nopeaa tietä perille. On opeteltava sekä perehdyttävä tunteja ja tunteja, jopa vuosia ja vuosia. Kärsivällisyys on hyve molemmissa lajeissa.”

Tiainen lähti mukaan haasteeseen, koska tapahtuma on erinomainen keino kerätä hyväntekeväisyysvaroja sekä lisätä samalla liikuntaa. Tapahtumaillan suorituksiin ladatut odotukset ovat Tiaisella maltilliset. ”Tavoitteenani on vetää tanssiesitys läpi kaatumatta ja muistaa askeleet. Lisäksi toivon, että tilaisuudesta jää kaikkiaan hyvä mieli.”

Tanssiharjoitusten lisäksi Tanja Tiainen on ehtinyt osallistua tiiviisti myös kuntapolitiikan tekemiseen. Oulun kaupungissa hiotaan tällä hetkellä ensi vuoden taloutta.

Miltä vuosi 2018 näyttää kaupunginvaltuutetun silmin? ”Vuotta 2018 värittää eniten epävarmuus sote-uudistuksesta ja maakuntavaaleista. Se näkyy varmasti kautta linjan kaikessa päätöksenteossa ja politiikassa.”

”Oulussa taloutta sopeutetaan ensi vuonna sivistys- ja kulttuuripuolella sekä hyvinvointilautakunnan alueella. Pelkään, että sivistykseen ja kulttuuriin kohdistuvia säästöjä maksamme rankalla kädellä myöhemmin. Sinne tarvittaisiin ennemmin lisää resursseja, ja lisäresurssien kautta saavutettaisiin myöhemmin jopa säästöjä. Lisättäviä resursseja voitaisiin kohdistaa opettajiin, koulunkäynninavustajiin, oppilashuoltoon ja päiväkotien ryhmäkokojen pienentämiseen”, Tiainen sanoo.

Tanssii valtuuston kanssa -hyväntekeväisyystapahtuma on Kastellin monitoimitalossa 29.11. kello 18.00 alkaen. Lippuja saa suoraan ovelta sekä ennakkoon Oulu10:stä. Liput maksavat kymmenen euroa kappaleelta, ja tuotto suunnataan oululaiseen vammaisurheiluun.  

 

teksti: Sanna Husa
kuva: Tanja Tiaisen arkisto