Valikko Sulje

Demarit kiittävät avunantajia

Oulun Sosialidemokraattinen Työväenyhdistys ry myöntää vuosittain vuoden yhteiskunnallinen teko -arvonimen. Vuonna 2015 yhdistys haluaa muistaa nimikkeellä Oulun kaupunkia ja kaikkia yksittäisiä oululaisia, jotka ovat auttaneet maahanmuuttajia. Erityismaininnan ansaitsee vastaanottokeskusten tukiyhdistys.

Turvapaikanhakijoiden suuri määrä on yllättänyt tänä syksynä niin Euroopan kuin Suomenkin. Vaikeassa tilanteessa kaikkien täytyy kantaa vastuunsa hädänalaisten ihmisten auttamiseksi. Oulun kaupunki on toiminut esimerkillisesti osoittaessaan pikaisella vauhdilla resursseja turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen. Työväenyhdistys toivoo, että kaikki Suomen kunnat pohtivat tahoillaan, kuinka ne voivat osallistua auttamistyöhön.

Maahanmuuttajien suuri määrä on aiheuttanut runsaasti keskustelua, ja myös ikäviä ylilyöntejä on nähty. Sosialidemokraatit ymmärtävät, että uusi tilanne herättää runsaasti kysymyksiä ja jopa pelkoja.

Työväenyhdistys huomauttaa kuitenkin, että suuri osa turvapaikanhakijoista on joutunut jättämään koko elämänsä taakseen valtavan pelon vuoksi. Yksityisten henkilöiden ei ole tarpeen arvailla, kuka heistä todella tarvitsee turvaa. Yhdistys luottaa lujasti Suomen viranomaistoimintaan ja turvapaikanhakua varten luodun järjestelmän toimivuuteen.

Työväenyhdistys kehottaa jokaista oululaista etsimään itselleen sopivan keinon avoimen ilmapiirin luomiseen. Jo yksi ymmärtäväinen hymy voi merkitä paljon uuteen ympäristöön joutuneelle maahanmuuttajalle.