Valikko Sulje

Liisa haluaa työväenyhdistyksen johtoon

Liisa Komminaho

 

Oulun sosialidemokraattiselle työväenyhdistykselle valitaan uusi puheenjohtaja marraskuun jäsenkokouksessa. Liisa Komminaho on ehdolla tehtävään.

28-vuotias Komminaho toimii tällä hetkellä muun muassa Pohjois-Suomen demarinuorten puheenjohtajana ja Oulun työväenyhdistyksen varapuheenjohtajana.

– Haluan siirtyä nuorisopuolelta enemmän puolueen puolelle toimimaan, Komminaho kertoo suunnitelmistaan.

Komminaholla on selkeitä tavoitteita myös työväenyhdistyksen toiminnan suhteen.

– Yhdistyksen pitää päästä enemmän jäsenlähtöiseen toimintaan. Puheenjohtajan, johtokunnan ja muiden jäsenten tulee olla ne, jotka tekevät toiminnan. Työntekijän tulee puolestaan olla toiminnan mahdollistaja, ei se, joka joutuu luomaan kaiken. Yhdistyksessä pitää myös käydä enemmän poliittista keskustelua.

Kaksivuotiskaudelle valittava uusi puheenjohtaja pääsee heti ensitöikseen johtamaan yhdistyksen kuntavaalikampanjaa. Esimerkiksi ehdokasasettelu on aloitettu jo tänä syksynä. Komminaho tietää, että ehdokkaaksi lähteminen on monelle jäsenelle iso juttu.

– Haluan tarjota ehdokkaille tukea sekä koulutusta ja tehdä heistä kaupungin parhaat ehdokkaat, hän toteaa.

Komminaho uskoo, että kuntavaaleissa keskustellaan vielä osittain samoista asioista kuin viime vaaleissakin.

– Luulen, että ainakin jollakin tasolla keskusta vastaan ympäristöalueet -asetelma nousee esille. Eli kuntaliitos näkyy vielä seuraavissakin vaaleissa. Ja tietenkin sosiaali- ja terveysasiat puhuttavat, koska sinne on tullut muutoksia ja sinne tulee muutoksia edelleen.

Valtakunnallisella tasolla Komminaho toivoo puolueen pitävän esillä ihmisten erilaisia työsuhteita ja elämäntilanteita.

– Haluaisin korostaa epätyypillisissä työsuhteissa olevien ja työttömien asioita. Vaikka olemme työväenliike, emme saa unohtaa niitä, jotka ovat esimerkiksi työttöminä tai epätyypillisissä työsuhteissa.

Oulun Sosialidemokraattinen Työväenyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 10.11. kello 18 Hotelli Cumuluksessa. Yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Päivi Pesola on ilmoittanut, ettei jatka tehtävässään tämän vuoden jälkeen.

Teksti ja kuva: Sanna Husa