Valikko Sulje

Erilaisuus on rikkautta, eriarvoisuus vääryyttä

Mika Pietilä, 47 v.

Olen muuttanut Ouluun helmikuussa 2006. Pian siis 15 vuotta takana oululaisena, vaikka tullista tullut. Ouluun minut toi mielenkiintoinen työ Oulun kaupungin nuorisoasiankeskuksessa. Olen siis tänne muutettuani aina työskennellyt nuorisotyön parissa. Tällä hetkellä teen erityisasiantuntijana työtä digitaalisen nuorisotyön parissa valtakunnallisessa nuorisotyön osaamiskeskuksessa.

Olen jo nuorena ollut aktiivinen erilaisissa järjestöissä. Järjestöt sekä erilaiset kansanliikkeet ovat olleet osa arkeani aina. Halu rakentaa parempaa yhteiskuntaa kaikille ja olla itse aktiivisesti mukana muutostyössä tempaisi aikanaan mukaan ammattiyhdistysliikkeeseen. Ystäväni eduskuntavaalikampanjat 2000-luvulla perehdyttivät sosialidemokratiaan. Kiinnostus politiikkaan tempaisi mukaan vuonna 2017 kuntavaaleihin, 2019 eduskuntavaaleihin ja nyt vuonna 2021 on edessä siis toiset kuntavaalit. 

Kuntavaikuttajana haluan olla rakentamassa entistä parempaa Oulua asua ja elää, kaiken ikäisille joka puolella Oulua. Yhteistyöllä Oulu on vetovoimainen pohjoisen Suomen kasvukeskus, jossa on tarjolla hyvät palvelut ja työtä. Elinvoimainen Oulu kiinnostaa yrittäjiä sekä tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia opiskella. 

Oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja yhteisvastuullisuus ovat minulle tärkeitä arvoja. Meillä kaikilla tulee olla mahdollisuus toteuttaa itseämme, elää omaa elämäämme ja tehdä omia valintoja. Kenenkään ei tule joutua pelkäämään tai kokea turvattomuutta sen takia mitä on. Kenenkään ei tule kokea joutuneensa syrjäytetyksi. Erilaisuus on rikkautta, eriarvoisuus vääryyttä.

Politiikka on tempaissut mukaan. Se täyttää arkeni monella eri tavalla. Kuntavaalien myötä toivon pääseväni vaikuttamaan meille oululaisille moniin tärkeisiin asioihin, yhdessä teidän kanssa.