Valikko Sulje

Vahvan hyvinvointiyhteiskunnan ja oikeudenmukaisen Oulun puolesta

Oulusta on tullut minulle kotikaupunki 11 vuodessa. Oulua arvostan ennen kaikkea hyvänä arjen kaupunkina, jossa voi asua sekä laadukkaasti että edullisesti.

Harmissani katselen hiljenevää Oulun keskustaa, valojen sammumisen ja tyhjien liikekiinteistöjen näkymiä. Haluan toimia virkeän Oulun kaupunkikeskustan ja elinvoimaisen kaupunkikulttuurin puolesta.

Emme voi uskottavasti olla Suomen viidenneksi suurin, ellei keskustamme synnytä vahvaa vaikutelmaa elävästä kaupungista.

Viimeistään nyt on Oulussakin korkea aika korostaa viihtyvyyttä ja pehmeitä, ihmisläheisiä arvoja. Niillä on oikeaa merkitystä kaupungin vetovoimalle.

Perämeren rannat ovat minulle rakkaita. Niitä pitää sekä säästää että järkevästi hyödyntää kaikkien kansalaisten virkistysalueena.

Kansansivistystyö kaikille saavutettavaa

Olen kansansivistystyön vankkumaton kannattaja.

Kaikille pitää antaa mahdollisuus monipuoliseen ja mielekkääseen oppimiseen. Ilman yksilön ponnisteluja ei yhteiskuntakaan kehity. Koen myös niin, että yhteiskunnan menestyksen edistäminen on jokaisen velvollisuus omalla tavallaan kykyjensä mukaan.

Kansansivistystyön kustannukset pitää olla jokaisen lompakolle kohtuulliset.

Olen kuluttanut Oulu-opiston kursseilla viimeiset seitsemän vuotta. Olen oppinut venäjää, ranskaa, espanjaa ja viroa.

Oppimisen pitää olla joustavasti mahdollista koko ihmiselämän ajan. Olen itsekin aikuisiällä, juuri Ouluun muuttaneena, päättänyt filosofian maisterin opinnot Vaasan yliopistossa soveltavasta kielitieteestä.

Ammattiliittojen arvostamista ja yhdenvertaisuuden kunnioittamista

Liityin SDP:hen tänä syksynä samalla viikolla, kun täytin 53 vuotta.

Halusin mukaan politiikkaan, koska olen huolestunut yleensä demokratianvastaisista äänistä. Maailmantilanne ja historia näyttävät, että vapaat, rehelliset ja luotettavat vaalit eivät ole itsestäänselvyys.  

Koen olevani ideologinen yleispoliitikko. En allekirjoita rahan saneluvaltaa ja sen ylikorostumista aivan kaikessa. Tärkeimmät arvoni ovat oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus, mahdollisuuksien tasa-arvo kaikille.

Sananvapaus- ja demokratiakysymykset sekä pienipalkkaisten työntekijöiden asema ovat arvojeni ydintä. Puolustan julkisen alan työn säilymistä julkisella sektorilla.

Minulle on itsestäänselvyys kuulua ammattiliittoon. Olen Akavan Erityisalojen Viesti ry:n jäsen. Ammattiliitot ovat neuvotelleet meille ne työelämän edut esimerkiksi työaikoineen ja lomineen, joita nykyään pidämme itsestään selvinä.

Pääasia, että äänestät

Olen kiitollinen jo nyt saamistani luottamustehtävistä. Olen Oulun Sos. Dem. kunnallisjärjestö ry:n edustajiston varsinainen jäsen sekä jäsen SDP:n Demokraattinen osallistuminen, kolmannen sektorin toimintaedellytykset ja tasa-arvo -työryhmässä.

Minulle tärkeintä on, että äänestät ja että äänestät arvojesi mukaan. Itse haluan olla edistämässä SDP:n edustamien ihmisläheisten arvojen kiistatonta voittoa kuntavaaleissa.

Voit äänestää minua, jos koet, että ihmiselämän arvokkuuden, oikeudenmukaisen työelämän ja mielekkään, innostavan vapaa-ajan pitää olla mahdollinen muillekin kuin yhteiskuntamme varakkaimmalle kansanosalle.

Sirpa Tarkkinen, FM, toimittaja