Valikko Sulje

Katutöitä ei saa ulkoistaa

Kirjoituksen allakirjoittajina on useita oululaisia demarivaikuttajia. Nimet löytyvät tekstin lopusta.

Uutinen kaupungin omistaman Oulun Teknisen liikelaitoksen infrarakentamisen ja ympäristön ylläpidon lopettamisesta 1.1.2019 alkuun mennessä oli raju. Uutiseksi se muodostui Oulun kaupungin konsernijaoston päätöksen pohjalta. Muissa poliittisissa elimissä asiaa ei ole vielä käsitelty.

Linjaus ei vastaa SDP:n valtuustoryhmän eikä meidän allekirjoittaneiden käsitystä kaupungin yhteisen omaisuuden vastuullisesta, luottamusta herättävästä ja läpinäkyvästä hoitamisesta. Oulun kaupungin pitää hoitaa omana tuotantonaan selkeästi suurin osuus katujen ja viheralueiden kunnossapito- ja rakentamistoiminnasta. Osaavia ammattilaisia Teklistä ei saa heittää markkinoiden armoille.

Linjausta perustellaan muun muassa taloudellisilla syillä. Taustalla lienee myös ideologinen ajatus, että kunnallinen on aina kallista ja yksityinen kustannustehokasta.

Kunnan päättäjät ovat kuntalaisten valitsemia henkilöitä, joiden tehtävä on ajatella kuntalaisten etua. Nyt tehdyllä esityksellä ollaan viemässä työt noin 180 työntekijältä, johon emme voi yhtyä. Entäpä, jos pikemminkin luomme Teklistä Osaavan Oulun kunnallisteknisen huippuyksikön?

Erja Repo-Tervonen, liikelaitosten johtokunnan pj, sd.

Vesa Saarinen, Oulun demareiden kunnallisjärjestön pj

Sanna Husa, Oulun sos.dem. työväenyhdistyksen järjestötoimitsija

Pirjo Sirviö, SDP:n valtuustoryhmän pj

Tuija Pohjola, kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsen, sd.