Valikko Sulje

Liisa Jaakonsaari: Naiset, lapset ja vanhukset turvallisille reiteille

Europarlamentaarikko Liisa Jaakosaari lähettää seuraajilleen säännöllisesti uutiskirjeen sähköpostitse. Kirjeestä löytyy paljon tietoa parlamentissa käsiteltävistä asioista, ja lisäksi lukijat pääsevät kuulemaan Jaakonsaaren mielipiteet paljon puhuttavista aiheista.

Tuoreessa kirjeessään Jaakonsaari ottaa esille kriisimaista Eurooppaan saapuneiden lasten katoamiset. Jaakonsaari pohtii, voitaisiinko Suomesta tehdä perheiden yhdistämisissä esimerkillinen kärkimaa. Koko kirjoituksen voit lukea alta.

Jos haluat saada Liisa Jaakonsaaren kirjeen suoraan omaan sähköpostiisi, voit tilata sen tämän linkin kautta.

(SH)

Kadonneet lapset?

Haluaisin nostaa yhden tärkeän näkökulman turvapaikkakeskustelusta esiin. Europolin mukaan yli 10 000 pakolaista, joiden mukana on tuhansia alaikäisiä, on vain mystisesti kadonnut Eurooppaan saapumisen jälkeen. Osa heistä on varmasti päätynyt turvallisesti sukulaisten tai hyväntekeväisyysjärjestöjen luo, mutta osa on varmasti joutunut turvapaikanhakijoilla rahastamisen ja hyväksikäytön uhreiksi.

Samaan aikaan kun EU:ssa ja sen kaikissa jäsenmaissa kinastellaan turvapaikkapolitiikasta, Euroopan rikollispiirit ovat jo täydessä vauhdissa. Samalla pakolaiskriisi on saamassa yhä julmempia piirteitä. Ihmiskauppa ja turvapaikanhakijoilla rahastaminen elää ja kukoistaa. Heikommassa asemassa olevat kärsivät eniten.

Tarvitsemme vahvaa kansainvälistä politiikkaa jossa ihmisoikeudet tulee nostaa korkealle, mutta myös rohkeita kansallisia avauksia. Emme kaipaa pelottelua tai uhkailua vaan arvojohtajuutta. Eikö Suomi voisi olla nopean ja hallitun perheenyhdistämispolitiikan kärkimaa, jotta heikossa asemassa olevia naisia, lapsia ja vanhuksia saataisiin turvallisia reittejä pitkin suojaan pois salakuljettajien kynsistä ja pakolaisleirien kurjista oloista.

Liisa Jaakonsaari