Valikko Sulje

Miten Oulun demareiden valtuustoryhmä toimii, ryhmyri Pirjo Sirviö?

kaupungintalo kyltteineen
Valtuustoryhmä kokoontuu säännöllisesti kaupungintalon kokoushuoneessa 103.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oulun kaupungissa on yhteensä yhdeksän sosialidemokraattien listalta valittua kaupunginvaltuutettua. Lisäksi valtuustoryhmään kuuluvat varavaltuutetut, jotka kutsutaan kokouksiin järjestyksessä. Valtuutetuilla ei siis ole henkilökohtaisia varajäseniä, kuten esimerkiksi lautakunnissa on.

Miten Oulun demareiden valtuustoryhmä toimii käytännössä? Annetaan ryhmän puheenjohtajan Pirjo Sirviön vastata.

Niin Pirjo, miten valtuustoryhmä siis käytännössä toimii? Kokoontuuko se esimerkiksi säännöllisesti?

”Valtuustoryhmä kokoontuu säännöllisesti valtuuston kokouspäivinä klo 15 kaupungintalolla ryhmähuoneessa 103.  Kokoukset ovat avoimia kokouksia, joissa käsitellään pääsääntöisesti valtuuston listalla olevia asioita, mutta jonne voi tulla kertomaan kantansa asiaan kuka tahansa. Käytäntö isommille ryhmille on ollut pieni etukäteen sopiminen aikataulujen suhteen.”

Pitääkö ryhmä yhteyttä muihin demareiden luottamushenkilöihin?

”Totta kai. Valtuustoryhmässä on Oulun työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja, kunnallisjärjestön hallituksen jäseniä sekä kunnallisjärjestön ja piirin puheenjohtaja, joten verkostoyhteydet ovat laajat. Lisäksi lähes kaikki istuvat lautakunnissa ja johtokunnissa, joten sitäkin kautta tieto leviää. Valtuustoryhmä on osallistunut, tosin hieman laiskasti, erilaisiin yhteisiin kokouksiin. Aina on näissäkin parantamisen varaa.

Lisäksi valtuustoryhmän puheenjohtajana olen käynyt kunnallisjärjestön hallituksen kokouksissa sekä ajoittain myös edustajistossa kertomassa poliittisesti ajankohtaisia asioita.”

Miten voin oululaisena demarina tutustua paremmin valtuustoryhmän toimintaan?

”Tulemalla seuraamaan valtuustoryhmän kokousta sekä kuuntelemalla ”lehterillä” kokousta. Nehän ovat yleisölle avoimia tilaisuuksia. Olisin erittäin ylpeä, jos ryhmän ulkopuolelta tunnettaisiin kiinnostusta valtuustoryhmän työskentelyyn.”

Mitä suuria asioita valtuusto ja valtuustoryhmä ovat käsitelleet tänä vuonna?

”Valtuusto on käsitellyt muun muassa subjektiivista päivähoitoa. Valitettavasti tekemämme esitys oikeuden säilyttämisestä sekä ryhmäkokojen ennallaan pitämisestä hävisi äänestyksen. Talousasiat ovat käsittelyssä aina, koska talous sukeltaa. Oululla on velkaa liki 900 Miljoonaa euroa, eli jokaista oululaista kohden se tekee yli 4 400 euroa. Seuraavassa kokouksessa käsitellään kaupungin ja sairaanhoitopiirin keittiöratkaisuja. Saamme asiasta lisäinfoa. Kouluverkko tulee myös tänä keväänä käsittelyyn. Kunnallisjärjestön edustajistossa asiaa käsitellään 3.5.”

Kannattaako lähteä ehdolle kuntavaaleissa 2017 ja pyrkiä siten itse ryhmän jäseneksi?

”Ehdottomasti! Ilman joukkovoimaa emme pärjää. Tavoitteena on voittaa seuraavat kuntavaalit ja nousta suurimmaksi kuntapuolueeksi Oulussa. Tavoite on mahtipontinen, muttei mahdoton. Tarvitaan kovaa työtä ja kovaa kamppailua. Tervetuloa joukkoon, tämä joukko ottaa avosylin vastaan.”

DSC_0025
Valtuustoryhmän puheenjohtaja Pirjo Sirviö on myös hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Haastattelu ja kuvat: Sanna Husa