Valikko Sulje

Oululaiset edustivat aktiivisesti SDP-piirin kevätkokouksessa

SDP:n Oulun piirin kevätkokous pidettiin tänä vuonna Ylivieskassa. Oulun kaupungista tapahtumaan matkasi aktiivinen edustajajoukko.

Kokouksessa keskusteltiin niin yleisestä poliittisesta tilanteesta kuin piirin toiminnasta ja taloudestakin. Piirikokousväki jätti käydyn keskustelun perusteella julkilausuman, jossa ihmetellään hallituksen tapaa kurittaa naisia ja syrjäseutuja. Oulun piirin sosialidemokraatit hämmästelevät myös, miten maakuntien puolesta äänekkäästi puhuva keskusta on valmis vaikeuttamaan systemaattisesti maakunnissa asuvien ihmisten elämää.

Kannanoton voit lukea kokonaisuudessaan artikkelin lopusta.

Heikki Reinikainen skoolaa, Tapio Frondelius ja Irene Kinnunen
Oulun työväenyhdistyksen edustaja Heikki Reinikainen aloittelemassa kokousta vieressään saman osaston edustajat Irene Kinnunen ja Tapio Frondelius.
Kaarina Torro, Virpi Jääskö ja piirikokousväkeä
Kuvassa etualalla Martinniemen työväenyhdistyksen edustaja Kaarina Torro (vas) ja Virpi Jääskö Oulunsalon yhdistyksestä.
Liisa Jaakonsaari kertoi ajankohtaiset terveiset EU:sta ennen kokousta pidetyssä lounasseminaarissa.
Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari kertoi ajankohtaiset terveiset EU:sta ennen kokousta pidetyssä lounasseminaarissa.

 

puheenjohtaja Tanja Tiainen
Tanja Tiainen on toiminut piirin puheenjohtajana vuoden alusta lähtien.
Seppo Nordström ja piirikokousväkeä
Seppo Nordström valittiin kokouksen toiseksi puheenjohtajaksi.
Tytti Tuppurainen alustaa ja yleisöä
Kansanedustaja Tytti Tuppurainen ei ole tyytyväinen hallituksen päätöksiin. Hän ihmettelee erityisesti hallituksen yhtiöittämis- ja yksityistämishankkeita.
Liisa Jaakonsaari osallistui myös itse kokouksessa aktiivisesti kesksuteluun.
Liisa Jaakonsaari osallistui myös itse kokouksessa aktiivisesti keskusteluun.

 

 

SDP:n Oulun piirin julkilausuma (Piirikokous 23.4.2016)

HALLITUS KURITTAA NAISIA JA SYRJÄSEUTUJA

Keskustan, Kokoomuksen ja perussuomalasten muodostama hallitus on toiminut melkein vuoden. Oulun SDP-piirin piirikokous tarkasteli pettyneenä mennyttä ajanjaksoa. 

Hallituksen kovakourainen politiikka on kohdellut erityisen ankarasti nuoria, työikäisiä naisia. Subjektiiviseen päivähoitoon puuttuminen vaikeuttaa kotona olevien naisten työnhakua ja vie lapsilta oikeuden laadukkaaseen varhaiskasvatukseen. Kasvavat päivähoitomaksut ajavat yhä useamman naisen kotiin pois työelämästä.

Hallituksen puuttuminen työmarkkinapolitiikkaan ei ole luonut, eikä luo tulevaisuudessakaan, yhtään uutta työpaikkaa. Myöskään työttömien ohjaaminen työhön ilman työsuhdetta, virallista työsopimusta ja oikeaa palkkaa ei luo työpaikkoja, vaan lisää sen sijaan ihmisten turvattomuutta. Muutoksen voittajana ovat yksipuolisesti työnantajat.

Hallitus on valinnut linjakseen yksityistämisen ja yhtiöittämisen. Ministeri Bernerin ehdotus taksiliikenteen vapauttamisesta tyrmistyttää piirikokousväkeä. Nykytilanteessa kuljettajilla on ammattipätevyys, jonka ansiosta ihmisten luottamus taksien koulu-, vanhus- yms. kuljetuksiin on vahva. Nykyinen järjestelmä takaa niin edellä mainitut kuljetukset kuin muunkin taksiliikenteen myös syrjäseuduille.

Erityisen kielteisesti piirikokous suhtautuu liikenneväylien yhtiöittämiseen. Myös hallituksen päätökset raideliikenteen karsimisesta harmittavat Oulun piirin sosialidemokraatteja. Sosialidemokraatit ihmettelevät, miten myös maakuntien puolesta äänekkäästi puhuva keskusta on valmis vaikeuttamaan systemaattisesti maakunnissa asuvien ihmisten elämää.  

 

Kuvat ja teksti: Sanna Husa (pois lukien kannanotto, joka on kokouksen jättämä)