Valikko Sulje

Oulun työväenyhdistyksen pj Liisa Komminaho: Juttujen sensurointi järkyttää

Liisa Komminaho

Suomessa on maailman vapain media. Laki takaa sananvapauden, ja median itsesääntely julkisen sanan neuvoston kautta pitää huolta eettisyydestä ja moraalista. Tähän yhtälöön ei sovi pääministeri, joka ei kestä omien tekojensa julkista käsittelyä, tai yleisradioyhtiö, joka sensuroi itseään pääministerin painostuksesta. Medialla on oikeus ja velvollisuus tuoda pääministeriin liittyviä asioita ja hänen kytköksiään esille. Sipilän perustelu sukulaisten puolustamisesta ei vakuuta; kyseessä olivat liiketoimet ja omistukset, ei yksityisasiat.

Sipilä kertoi antaneensa vain ”voimakasta palautetta” toimittajalle, jolle lähetti useita viestejä aiheesta. Hänen tulisi myös itse kestää voimakas palaute työstään pääministerinä ja yhtenä Suomen vaikutusvaltaisimmista henkilöistä.

Ylen johdon toiminta tapauksessa oli vielä suurempi uutinen. Kun on tottunut pitämään Yleä riippumattomana ja rehellisenä uutislähteenä, juttujen sensurointi järkyttää luottamusta. Onneksi vapaan median maassa yritys vaientaa keskustelu paljastui nopeasti. Ensimmäisenä aiheesta uutisoi Suomen Kuvalehti.

Liisa Komminaho