Valikko Sulje

”Pipsa Pippuri” Sirviö ehdolla työväenyhdistyksen varapuheenjohtajaksi

DSC_0025

– Oulussa pitäisi olla avoin demareiden kohtauspaikka. Kahvila tai vastaava, joka tarjoaisi mahdollisuuden kokoontua muutenkin kuin vain virallisiin kokouksiin, haaveilee Oulun demareiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Pirjo Sirviö. Sirviö on ehdolla Oulun työväenyhdistyksen varapuheenjohtajaksi seuraavalle kaudelle.

Varapuheenjohtajana Sirviö panostaisi hyvän ilmapiirin luomiseen.

– Meillä on tekemistä tovereiden kesken, jotta huomaamme ison viisauden. Sen, etteivät toiset toverit ole niitä lyttyynlyötäviä ja hampailla purtavia vihollisia. Vihollisten luulisi löytyvän muualta. Kaipaan samaa toverihenkeä, joka oli vallalla tullessani mukaan toimintaan.

Kuntalainen kuninkaaksi

Sirviö toimii Oulun hyvinvointilautakunnan puheenjohtajana. Hänen mielestään julkisen sektorin toimintakulttuuria pitää muuttaa reippaasti.

– Liian paljon mennään organisaatiot edellä. Jokaisen pitäisi pystyä ajattelemaan omaa työtään sen kautta, miten minun työni vaikuttaa kuntalaisten hyvinvointiin. Tarvitaan uudenlaista palvelukulttuuria, jossa kuntalainen on oikeasti kuningas.

Jämähtänyttä organisaatiorakennetta suurempanakin haasteena Sirviö pitää Oulussa vallitsevaa nuorisotyöttömyyttä. – Ilman töitä meillä ei ole toivoa siitä, että saamme seuraavan sukupolven asemoitua yhteiskuntaan, hän tuskailee.

Sirviöllä on myös ehdotuksia siitä, miten työllisyystilannetta voidaan parantaa. – Ne työttömänä roikkuvat, jotka olisivat jo selkeästi ansainneet eläkkeensä, pitää päästää eläkkeelle. Ja niiden eläkekynnyksellä roikkuvien, jotka ovat työelämässä mukana vain omaa eläkettä kasvattaakseen, pitää antaa töitä nuoremmille.

Yksi työväenyhdistyksen seuraavan kauden painopisteistä on poliittisen toiminnan vahvistaminen. Se on varmasti myös yksi Pirjo Sirviön vahvoista osaamisalueista. Mutta minkälainen persoona varapuheenjohtajaehdokas on?

– Pipsa Pippuri, rähjää ja kipinöi. On kuitenkin oppinut ison viisauden elämänsä aikana. Sen, että politiikassa ja järjestöelämässä vain asiat riitelevät, eivät ihmiset, Sirviö kuvailee itseään.

 

Sanna Husa