Valikko Sulje

Rakentavaa ja oikeudenmukaista politiikkaa

Olen Minnamaria Salminen, 48- vuotias sosiaalialan ja järjestötyön ammattilainen. Voin sanoa myös olevani ylpeästi oululainen, sillä arvostan kotikaupunkiani sen kaikkine puolineen ja haluan olla tekemässä Oulusta entistä vetovoimaisempaa kaupunkia. Perheeseeni kuuluu mieheni, sekä kuusi aikuista lastamme. Harrastan matkustamista ja kulttuuria sen monissa muodoissaan.

Koulutukseltani olen sosionomi (AMK) vuosimallia 1998. Olen ollut perustamassa Oulun seudun omaishoitajat -yhdistystä vuonna 1998 ja ollut siitä saakka tässä järjestössä vaikuttamassa omaistaan hoitavien aseman parantamiseen ja oikeudenmukaiseen kohteluun. Olen koko työurani tehnyt töitä järjestösektorilla, kehittäen lapsille ja nuorille, erilaisille omaishoitajille sekä omaishoitoperheille suunnattuja palveluja ja tukimuotoja. Tällä hetkellä opiskelen pari- ja perhepsykoterapeutiksi, päivätyötäni teen toiminnanjohtajana omaisjärjestössä.

Haluan olla tekemässä rakentavaa ja oikeudenmukaista politiikkaa Oulussa. Uskon vahvasti demokratiaan ja siihen, että yhdessä voimme tehdä hyvää, toisiamme arvostaen. Lähdin mukaan kuntavaaleihin, koska uskon minulla olevan annettavaa muun muassa erityislapsiperheiden, ikääntyneiden omaishoitajien ja mielenterveyspalvelujen saatavuuden eteen tehtävässä työssä. Mottoni on: Oikeanlaista tukea oikeaan aikaan – ennaltaehkäisevät palvelut luovat tulevaisuuden säästöjä!

Kuntapolitiikassa haluan vaikuttaa muun muassa seuraaviin asioihin:

Erityislapsiperheet tarvitsevat oikea-aikaisia, räätälöityjä palveluja – palveluviidakko täytyy saada selkeämmäksi ja lapsen diagnoosista riippumatta palvelut on turvattava. Erityislapsiperheet tarvitsevat muun muassa lastenhoitoapua sekä vanhemmat tukea parisuhteen hoitamiseen.

Ilman iäkkäitä omaishoitajia kotona asumisen strategia ei toteudu – kotona tehtävän hoivatyön tukeminen on nostettava arvoonsa ja tuettava tarpeeksi. Tulee myös tunnistaa ja tunnustaa se, että jossain vaiheessa omaishoito ei ole enää paras vaihtoehto hoivan järjestämiseen, jolloin omaishoitajalle täytyy myös mahdollistaa omaishoidosta luopuminen.

Mielenterveyspalvelut tulee saada matalan kynnyksen palveluiksi – kukaan ei pysty odottamaan kuukausia, että saa apua mielenterveyden haasteisiin – mielenterveyden ensiapu on saatava toimivaksi lähipalveluksi. Haluan myös olla vaikuttamassa siihen, että psykoterapiaan ja mielenterveyspalveluihin liittyvä leima hälvenee. Niin kuin jalan poikki mennessä haetaan apua, samoin mielenterveyden haasteissa voi ja tulee saada nopeaa ja oikeanlaista apua.

Järjestöt ovat asiantuntijoita kuntalaisten elämässä – järjestöt tulee ottaa mukaan julkisten palveluiden rinnalle kehittämään ja tukemaan ihmisten hyvinvointia.

Aion omalla toiminnallani tuoda myös rakentavaa keskustelukulttuuria kunnalliseen päätöksentekoon. Äänestämällä minua, annat äänesi rakentavalle tavalle kehittää kuntalaisten palveluja.

Minnamaria Salminen, Sdp:n kuntavaaliehdokas