Valikko Sulje

SDP:n varakansanedustaja Miina-Anniina Heiskanen ehdolle Eurovaaleihin

Oulun kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja Miina-Anniina Heiskanen on asetettu ehdolle Eurovaaleihin SDP:n puoluehallituksen toimesta. Koulutukseltaan Heiskanen on kauppatieteiden maisteri ja tanssinopettaja (AMK).

– Eurooppa on muuttunut levottomaksi. Demokratiaa on kyseenalaistettu ja oikeusvaltion ydintä poljettu. Yhtenä keskeisenä syynä tähän on äärioikeiston ja populistisen radikaalioikeiston nousu, joka on estettävä, toteaa Heiskanen.

– Perinteiset puolueet jopa meillä Suomessa pelaavat äärioikeistolaista retoriikkaa käyttävien poliitikkojen kanssa, vaikka äärioikeiston nousu on vaarallista ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja demokratian kannalta. Ihmisoikeudet vaativat puolestapuhujansa ja siinä meillä demareilla on erityinen tehtävä. Myös oikeusvaltioperiaatteen vahvistamiseksi tulee tehdä töitä päivittäin. Unkarin tielle emme lähde ja tässä minä en anna periksi, toteaa Heiskanen.

– Yhtenäinen EU on Euroopan rauhan tae ja Suomella on keskeinen rooli vakauden rakentajana. Pohjoismainen hyvinvointivaltio näyttää esimerkkiä koko Euroopalle. Eurooppa tarvitseekin nyt vahvaa pohjoista ulottuvuutta, joka minulle pohjoisen ehdokkaana on sydämen asia, toteaa Heiskanen.

– Yhteiset ratkaisut Euroopan unionissa ovat paras tae sille, että löydämme oikeat keinot ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi ja reilun työelämän vahvistamiseksi. Tähän tarvitaan eurooppalaista yhteistyötä ja sama suunta. EU:n kautta Suomi on kokoaan suurempi maa ja pystymme vaikuttamaan kansainväliseen politiikkaan niin eurooppalaisella kuin globaalilla tasolla, Heiskanen sanoo.

– Kannustan kaikkia äänestämään Eurovaaleissa, sillä EU on ihmisoikeuksille, demokratialle ja oikeusvaltioperiaatteelle perustuva arvoyhteisö, jossa päätetään aivan tavallisista arjen asioista. Ne koskettavat meitä tavallisia suomalaisia – sinua ja minua, päättää Miina-Anniina Heiskanen.

Ota Miina-Anniina seurantaan sosiaalisessa mediassa!

Instagram: @miinaanniina

Facebook: Miina-Anniina Heiskanen

TikTok: @miinaanniina

X: @MiinaAnniina

YouTube: @miina-anniinaheiskanen

www.Miina-Anniina.fi