Valikko Sulje

Tunnen hyvän työn

Aira Lievetmursu 63v

Olen syntynyt Iissä ja asunut siellä elämäni 20 ensimmäistä vuotta, käynyt Alarannan ja Pohjois-Iin kansakoulua sekä Iin Yhteiskoulua. Olen päässyt ylioppilaaksi Haukiputaan lukiosta siihen aikaan, kun vielä demariveteraani Heikki Seppälä oli siellä rehtorina. Se oli muuten hän, joka motivoi minua mukaan kouluneuvostotoimintaan. Oulussa olen asunut yli 40 vuottaja tunnen itseni hyvin oululaiseksi. Nykyisin elän mustan kissani Pultin kanssa Pyykösjärvellä mukavassa vanhassa rivitalokodissa. Olen varsin toimelias, ennakkoluuloton ja kehittämismyönteinen. Arvostan monipuolista dialogia ja yhteisen ymmärryksen hakemista monimutkaisiin asioihin. Olen saanut kiitosta hyvistä vuorovaikutustaidoistani sekä kyvystäni toimia erilaisten ihmisten kanssa.

Olen koulutukseltani erikoissairaanhoitaja ja perheterapeutti. Työurastani yli 30 vuotta, olen tehnyt psykiatrian eri vastuualueilla sekä potilastyössä että osastonhoitajana. Nykyisin toimin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä päätoimisena työsuojeluvaltuutettuna toimihenkilöille ja konsernipalveluille. Siinä työssä minulla on halu jatkaa vielä muutaman vuoden ajan. Osaamisvahvuuteni työsuojelutyössä ovat psykososiaalisen kuormituksen hallintaan sekä työyhteisön toimintaan liittyvät asiat. Virkatyöni lisäksi teen jonkin verran perhekurssityötä kahdelle eri potilasjärjestölle. Harrastan aktiivisesti ympäri vuoden vesiliikuntaa sekä uimahallissa että luonnossa. Olen siis uinut monissa vesissä!

Puolueen jäsen olen ollut tovin nuoruudessani ja liityin uudelleen neljä vuotta sitten ennen kuntavaaleja. Kuntavaaleihin lähdin mukaan ystävien kannustamana. Olen aina ollut laajasti kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja tietämystä siltä saralta on karttunut. Kuntapolitiikka on se areena, jossa ollaan lähinnä ihmisten arkea. Perusteellisesti olen tutustunut aiemman työni kautta lastenpsykiatrialla sekä koulumaailmaan että terveydenhuoltoon. Aikanaan olin äitinä mukana käynnistämässä koulun vanhempaintoimintaa varsin onnistuneesti. Olen ollut vuosia aktiivinen Tehy-toimija; PPSHP ao 707 hallituksessa sekä valtakunnallisesti liittokokousedustajana ja varavaltuutettuna. Lisäksi toimin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitajien hallituksessa sekä olen Sairaanhoitajaliiton valtuuston jäsen.

Tuolloin neljä vuotta sitten olin ensimmäistä kertaa ehdolla Oulun kaupunginvaltuustoon ja sain yllätyksekseni varavaltuutetun paikan ja ennen kaikkea suuresti arvostamani paikan sivistys- ja kulttuurilautakunnassa. Siinä lautakunnassa haluan jatkaa. Perehtyminen sen varsin laajaan tehtäväalueeseen on ollut työtä vaativaa ja antoisaa enkä soisi sen työn jäävän tähän. Vahvuuksikseni näen vuorovaikutuskykyni, ennakkoluulottomuuteni sekä uudistushaluni. Kehittämisaluettani ovat talouden suunnitteluun ja päätöksentekoon liittyvät asiat.

Kantava teemani kuntavaaleissa on oululaisten hyvä arki. Suurina kokonaisuuksina se sisältää sekä sivistykseen että kulttuuriin liittyvät teemat, että riittävät julkiset hyvinvointipalvelut. Oululaisten viihtyisistä monipuolisista elinmahdollisuuksista ja osallisuuden lisäämisestä oman kuntansa kehittämiseen on lisättävä nykyaikaisin keinoin.

 Vaalilauseeni on: Tunnen hyvän työn.