Valikko Sulje

Kaupungin talous ja velkataakka huolettavat

Jukka Holtinkoski             

Synnyin Oulun lääninsairaalassa ja asuin 2 ensimmäistä vuottani Utajärvellä, josta muutimme helmikuussa 1958 Ouluun. Eli oululaisena oloa on kertynyt n. 63 vuotta.                    

Työelämäni aloitin 12- vuotiaana nykimällä nauloja naapurin isännän laudoista. Sitten se jatkui pakkaamalla ja kuljettamalla ensin polkupyörällä ja myöhemmin mopolla asiakkaiden äitini omistaman kaupan portaille jättämiä kasseja heidän kotiinsa. Sen jälkeen K-Kopioon moposuppariksi tehtävänä kuljettaa kopioita arkkitehtitoimistosta K-Kopioon ja työmaille ja siitä sitten varaosamyyjänkurssin jälkeen Oulun Sisulle kuorma-autojen korjaamolle varaosien hankkimiseen, myymiseen ja roudaamiseen asentajille ym. Bassokitaransoittokin kiinnosti ja pienellä lainalla sain hankittua omat soittovehkeet. Armeijan jälkeen hiilipenkan tekoa ja lapioimista hiilivarastoihin ja sitten Kuorma-autonkuljettajana ja pääluottamusmiehenä n. 20-vuotta. Myös Korvensoran asukasyhdistys ja      johtokunnan jäsenyys tulivat kuvioihin mukaan. 2001-2004 pääsin kauppakouluun ja valmistumisen jälkeen toimin asuntojen myyjänä parisen vuotta.

Puolueeseen liityin 1986 kun oli halu vaikuttaa asioihin. Tärkeitä asioita minulle ovat liikenneasiat, joukkoliikenne, yhdyskunta- ja liikuntapaikkojen rakentaminen ja niiden ylläpitäminen, kuntosalit ym. harrastuspaikat ja myös terveydenhoito. Lääkärille pääsyn pitäisi olla helpompaa… Ikäihmisten asiat kaikkinensa ovat oman ikääntymisen myötä nousseet tapetille ja kun olen urheilunharrastaja ja mm. Oulun eläkkeensaajien kuntosaliryhmän 2 vetäjä, niin minua huolettaa Oulun urheilutalon ja palolaitosten purkamisten jälkeiset kuntosalivuorojen saamiset ikääntyneille ja muille pienryhmille.

Kaupungin talous ja velkataakka huolettavat. Oulun yliopiston kampuksen ja uuden monitoimiareenan rakentaminen Raksilaan sekä oikeiston taholta kaupunginjohtajan 1 % yksikön veronkorotusesityksen puolittaminen ja siitä aiheutuvien säästötoimien tuleminen päätöksentekoon mietityttävät. 

Kun Kahdenvuoden päästä sote maakunnat eli hyvinvointialueet tulevat ja kaupungin budjetista lähtee rahoja pois ja velat jäävät, niin miten sitten suut pannaan?

Kunnallispolitiikassa olen saanut toimia em. yleistentöidenlautakunnan ja liikenneasiainjaoston lisäksi, teknisessä lautakunnassa, palolautakunnassa, tarkastuslautakunnassa, Serviisin johtokunnassa ja nyt viimeiset vuodet Oulun      käräjäoikeuden lautamiehenä. Myös varavaltuutettuna olen ollut.

Jääpalloa, jääkiekkoa, jalkapalloa, juoksua, kuntonyrkkeilyä, retkeilyä, kalastusta, uimista ja allaskävelyä, akustisen kitaran ja bassokitaran soittamista ja laulamista on tullut harrastettua sekä mielipidekirjoituksiakin muutamiin lehtiin olen rustannut n. 34 v. Kitaransoitto- ja lauluhommaa olen ollut harrastamassa eri ihmisten kanssa mm. Oulun Jumprussa n. 10 vuotta.

Urheiluseurani ovat olleet Oulun Jyry, Oulun Tarmo ja Oulun Kärpät sekä kaukalopallojoukkue Oparit. Jalkapalloa ja kaukalopalloa olen myös pelannut aikoinani Sisun työpaikkaporukassa ja ravintola Saluunan kaukalopalloporukassa. Kärpissä C-junioreiden Eurooppaliigan eli kaupunkisarjanmestaruuden voitimme Rögle Bk:n joukkueessa, jossa sain pelata ykkösketjun keskushyökkääjänä. Kansakoulun 4 -luokalla voitin Oulun koulujenvälisen maastojuoksun mestaruuden. Tupakkia poltettuani ja alkoholiakin aikani käytettyäni lopetin niiden käytön kokonaan ja raittiutta on kestänyt n. 29 vuotta.

Hyvää Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta!