Valikko Sulje

Valtuustoryhmä tiedottaa: Jyrkästi ei vihapuheelle

Oulun SDP:n valtuustoryhmä on järjestäytynyt.

Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Pirjo Sirviö. Varapuheenjohtajaksi valittiin Tuija Pohjola. Valtuustoryhmän neuvottelijoina toimivat Pirjo Sirviö, Tuija Pohjola, Yrjö Harju ja Kaarina Torro. Tiedottajaksi valtuustoryhmä valitsi Kati Jurkon.

Lisäksi valtuustoryhmä tiedottaa seuraavaa:

SDP:n valtuustoryhmä sanoo jyrkästi ei kaikille viharikoksille ja vihapuheille. Vihapuhe on uhkailua tai väkivaltaan ja vihaan yllyttävää ilmaisua, joka vakavimmillaan on rikoksena tuomittava teko. Suomen laissa kielletään ihmisarvoa loukkaavien, kansanryhmää kohtaan kiihottavien ja kunniaa loukkaavien ilmaisujen käyttö. Vihapuheen esittäjien yhtenä tarkoituksena on kaventaa muiden sananvapautta.

Myös taannoin Oulussa tehty polttopulloisku on äärimmäisen tuomittava teko.  Kaikenlainen suvaitsemattomuus ja suvaitsemattomuuden ilmapiiri lisää pelkoa ja vastakkainasettelua. Lapset ja nuoret ovat erityisen haavoittuvia pelon ja vihan värittämälle ilmapiirille.
Voimme yhdessä vaikuttaa omiin valintoihimme, asenteisiimme ja käytökseemme. SDP:n valtuustoryhmä kannattaa yhteiskunnan erilaisuuden hyväksymistä, kulttuurisen ja monimuotoisuuden ja ihmisten suvereenia kunnioittamista sekä avointa suhtautumista maailmaan!