Valikko Sulje

Waltteri Niiranen tähtää valtuustoon

Waltteri Niiranen19-vuotias Waltteri Niiranen on syntynyt ja elänyt aina Oulussa.  Niiranen haluaa vaikuttaa kotikaupunkinsa asioihin niin paljon, että on päättänyt asettua ehdolle kuntavaaleissa 2017.

”Olen seurannut politiikkaa jo pidempään. Seuraan mediasta aktiivisesti niin Suomen kuin muidenkin maiden politiikkaa”, historiaa yliopistolla opiskeleva Niiranen kertoo.

Tietenkin SDP

Sosialidemokraatteihin Niiranen on liittynyt jo vuonna 2013. Puolueen valinta oli hänelle helppoa. ”SDP on nyt ja on aina ollut edistyksen ajaja yhteiskunnassa. Vaikka sanotaan, että puolueessa puhutaan liian paljon menneistä asioista, kyllä silläkin on merkitystä, mitä on aikaisemmin tehty. SDP:lle hyvinvointivaltion perusperiaatteet ovat olleet aina tärkeitä, ja niitä asioita puolue on ajanut tulevaisuutta ajatellen.”

Niirasen mielestä politiikassa on vaihtoehdottomuuden illuusio, josta hän haluaa eroon. ”Kun tehdään esimerkiksi säästöpäätöksiä, vastataan usein, ettei meillä ole vaihtoehtoja. Politiikan tarkoitus pitäisi olla se, että tarjolla on aina vaihtoehtoja. Vaihtoehdottomuuden tilan kyseenalaistaminen on tärkeää”, hän sanoo.

Sivistys itseisarvoksi

”Koulutus ja sivistys ovat minulle tärkeitä teemoja. Samoin sosiaali- ja terveyspalvelut. Ne pitäisi pystyä luomaan poliittisiksi itseisarvoiksi. Eli vaikka eletään tiukkoja aikoja, niistä ei pitäisi tinkiä”, Niiranen avaa kuntavaaliteemojaan.

Teemojensa yhteydessä Niiranen haluaa puhua myös poliittisten päätösten merkityksestä pitkällä aikavälillä. ”Jos esimerkiksi terveyspalveluiden puolella ihmisten vaivat saadaan aikaisemmin hoidettua, niin pitkässä juoksussa säästämme enemmän. Pitäisi nähdä, mikä vaikutus päätöksillä, esimerkiksi panostuksella tai leikkauksella, on kymmenen vuoden päästä.”

Waltteri Niiranen aikoo kampanjoida kuntavaaleissa ainakin sähköisten viestimien kautta. Kannattaa painaa tämän nuoren miehen nimi mieleen, sillä hänen vaalikampanjansa tulee varmasti olemaan täynnä painavaa asiaa.

 

teksti ja kuva: Sanna Husa