Valikko Sulje

Haluan lisätä oululaisten hyvinvointia

Olen Tiina Niiranen, 62-vuotias fysioterapeutti. Työskentelen Oulun kaupungin kuntoutuspalveluissa ikääntyneiden kuntoutuksessa. Uralleni mahtuu työskentelyä Oys:ssa, lasten, nuorten ja työikäisten kuntoutuksessa sekä työyhteisövaltuutettuna.

Ensimmäisen kerran olin ehdolla 2008, jolloin liityin puolueeseen. SDP:n koin omakseni tutustuttuani eri puolueiden arvoihin ja tavoitteisiin. Lisäksi SDP:n vaikutus nykyiseen hyvinvointivaltioomme on merkittävä.

Olen toiminut jäsenenä yhdyskuntajaostossa ja hallituksen puheenjohtajana Oulun musiikkijuhlasäätiössä, varajäsenenä kulttuuri- ja yhdyskuntalautakunnissa sekä Oulun seudun ympäristötoimi liikelaitoksen johtokunnassa.

Oulun sos.dem. työväenyhdistyksessä ehdin olla johtokunnassa ja edustajistossa sekä TSL:n Oulun seudun opintojärjestön puheenjohtajana.

Olen luova, tavoitteellinen ja kehitysmyönteinen oli kyse sitten työstä tai politiikasta. Olen vaikuttanut myös Laanilan yläasteen kotikoulu yhteistyötoimikunnassa, aikuisten terveysliikuntatyöryhmässä, ikääntyneiden terveysliikuntatyöryhmän puheenjohtajana sekä kaupunkilehti Pyörteen kolumnistina. 

Ehdolla kuntavaaleissa olen, koska haluan lisätä oululaisten hyvinvointia kaikilla tasoilla ja koen, että työssäni en siihen riittävästi pysty. Päätöksentekoon haluan tuoda myös enemmän inhimillisyyttä. 

Nämä summaavat myös kiinnostuksen kohteeni, joita on ennaltaehkäisevä hyvinvointi, ajoissa saatavat palvelut sekä kiinnostus kulttuuriin kaikilla tasoilla. Oulua on kehitettävä vetovoimaisena tapahtuma- ja kulttuurikaupunkina, sillä tapahtumat tuovat välillisesti ja moninkertaisesti työtä, toimeentuloa sekä veroeuroja esimerkiksi palvelualoille, verrattuna, mitä niihin investoidaan. Samalla ne lisäävät Oulun vetovoimaa asumis-, opiskelu- ja matkailukaupunkina. Myös yhdyskuntasuunnittelun tulee vastata sekä näihin että edulliseen, tasapuoliseen asumiseen eri asuinalueilla. 

Oulussa on merkittävää terveysteknologian osaamista ja kehittämistä. Sen ja ympäristöteknologian näen tulevaisuuden potentiaalisina Oulun mainetta ja hyvinvointia lisäävinä kehittämis- ja investointikohteina. 

Oulun on oltava kaupunki, jossa terveyspalveluihin pääsee tarvitessaan ja palvelut kohdistuvat oikea-aikaisesti. Ennaltaehkäisyn yhtenä muotona näen jo pitkään ajamani seniorineuvolan. 

Tarkoituksenmukaiset ja riittävät palvelut on silti turvattava myös heikkokuntoisille ikäihmisille.

Kannatin kunnallisveron korottamista 1%:lla puolen sijasta. Laittaisin myös jäihin Oulun brändin suunnittelun, johon on varattu 70 000 € vuosina 2020 -2021 sekä sen mukaiset muutokset esim. kaupungin verkkosivuihin, jolloin kulut nousevat 250 000 euroon ja päälle hallintokuntien menot. Noilla rahoilla olisi vältytty juustohöylä-linjalta, joka nyt saa useat toiminnat nilkuttamaan pitkäksi aikaa.

Rakentamisessa on voitu pitkään ohjata tietty prosenttimäärä taiteeseen. Voisiko tulevaisuuden kilpailutuksissa ja hankinnoissa samalla periaatteella vaatia palkkaamaan tietty prosentti työttömiä tai osatyökykyisiä?

Tiina Niiranen