Valikko Sulje

Valtuustoaloite: Käynnistetään urheiluseurojen kanssa yhteistyössä kouluissa liikuntakerhot

Urheiluseuroille mahdollisuus esitellä omaa seuratoimintaansa perustettavissa koulun liikuntakerhoissa

Liikunta, ryhmätoiminta ja harrastukset yleensä tukevat lasten ja nuorten tasapainoista kasvua ja kehitystä. Yhteys harrastuksiin on oltava kaikkien lasten ja nuorten ulottuvilla helposti. Parhaimmillaan etenkin ohjattu harrastustoiminta ennaltaehkäisevää sosiaalisia ongelmia, kuten kiusaamista ja syrjäytymistä.

Liikkuva koulu ja sen tavoitteet tukevat kaikkia Oulun kouluja toiminnan toteuttamisessa, huomioiden koulujen omat erityispiirteet.  Lisäksi sen tavoitteena on tukea vähän liikkuvien lasten aktivoimista.  Keinoina mm. Dynamo -hyvinvointivalmennus yhdellätoista koululla.

Harrastamisen Suomen  mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö.

Urheiluseurat ovat hyviä yhteistyökumppaneita kerhojen ohjaajina.

SDP:n valtuustoryhmä esittää valtuustoaloitteena, että käynnistetään eri urheiluseurojen kanssa yhteistyössä kouluissa liikuntakerhot, joissa eri urheiluseurat voisivat esitellä omia liikuntaharrastuksiaan koulupäivän päätteeksi.

Oulussa on 200 urheiluseuraa.  Uskomme, että seurat kiinnostuisivat tästä, jos tätä mahdollisuutta heille tarjottaisiin. He voisivat esitellä seuratoimintaansa koululaisille varsin matalalla kynnyksellä ja innostaa myös uusia tulokkaita seuratoimintaansa.

Haukiputaan Jatulissa toimii mm. uimakerhot, kiipeilykerhot ja salibandykerhot. Vastaavalla konseptilla Oulun kouluissa olla eri seurojen vetämiä liikuntakerhoja, Kärpät esim. voisivat olla kiinnostuneita vetämään luistelukerhoja koulun kentällä jne,

Oulu 29.3.2021

SDP:n valtuustoryhmä