Valikko Sulje

Yhteinen Oulu – jokaisen oululaisen tulee kokea kaupunki omakseen

Kuvassa Miina-Anniina Heiskanen.

Olen Miina-Anniina Heiskanen, 34-vuotias avojalakanen oululainen. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja tanssinopettaja (AMK). Olen nyt toista kertaa ehdolla kuntavaaleissa. Erityisesti koulutusasiat, ympäristö- ja ilmastoasiat sekä liikunnan ja kulttuurin edistäminen oululaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi kiinnostavat minua.

Kotikaupunkini Oulu on minulle rakas. Se on kaupunkina sopivan iso, olematta kuitenkaan liian suuri. Jokaisen oululaisen tulisi tuntea kaupunki omakseen minun laillani ja tätä haluan edistää kuntapolitiikassa. Oulun tulee tarjota laadukkaita ja saavutettavia palveluja, hyvät olosuhteet elää ja asua sekä olla moniääninen, jotta jokainen voi tuntea kaupungin omakseen. Oulun keskustan viihtyisyyttä on parannettu viime vuosina merkittävästi. Rotuaarin laajennus Heinäpään suuntaan oli onnistunut ja samalla se toi kauniiksi remontoidun Mannerheimin puiston osaksi välitöntä ydinkeskustaa. Oulun keskustan lisäksi myös kaupunginosia ja entisiä kuntakeskuksia pitää kehittää.

Menestyäkseen Oulu tarvitsee investointeja. Paljon esillä olleiden kaupungin talousongelmien taustalla on ennen kaikkea tulo-ongelma. Valtuutettuna haluan panostaa Oulun vetovoimaan ja pitovoimaan. Oulun tulee olla houkutteleva kaupunki asua, yrittää ja elää.

Muita minulle tärkeitä asioita ovat ennaltaehkäisevät, matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut, joiden merkitys korostuu nyt koronan aiheuttaman yksinäisyyden ja epävarmuuden vuoksi. Jokainen meistä tarvitsee apua joskus ja tuolloin apua tulee olla saatavilla. Myös laadukkaat ja saavutettavat liikunta- ja kulttuuripalvelut lisäävät oululaisten hyvinvointia. Kukapa meistä ei nauttisi upeasta pakkaspäivästä Sankivaaran hyvin hoidetuilla hiihtoladuilla tai Lumo-valofestivaalin loisteesta syyspimeydessä. Oulu tarvitsee lisää eloa ja valoa.

Miksi olen juuri demari?

Sosialidemokraattiset arvot ovat olleet minussa läsnä läpi elämän, koska ihmisten yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus ovat asioita, joita olen pitänyt tärkeänä ja puolustanut pienestä pitäen. Kuurojen isovanhempieni myötä opin jo lapsena, että erilaiset kulttuurit ja kielet ovat rikkaus, sekä sen, että jokainen meistä on yhtä arvokas, riippumatta siitä miltä näytämme tai miten kommunikoimme.

Saan toimia sosialidemokraattisten arvojen puolesta myös työssäni, sillä työskentelen SDP:n eduskuntaryhmän tiedottajana sekä kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelän avustajana. Olenkin kerryttänyt vahvan osaamisen valtakunnan politiikasta sekä rakentanut samalla verkostoja Oulussa. Kuluneen valtuustokauden ajan olen saanut toimia varajäsenenä kaupunginhallituksessa, yhdyskuntalautakunnassa sekä yhdyskuntajaoston varapuheenjohtajana ja varavaltuutettuna. Jokaiseen näistä tärkeistä tehtävistä olen suhtautunut nöyrästi ja asioihin perehtyen.

Koen, että minulla on jatkossakin annettavaa Oulun kuntapäättäjänä osaamiseni, aktiivisuuteni ja verkostojeni puolesta. Uskon olevani henkilö, johon oululaiset helposti voivat ottaa yhteyttä erilaisissa asioissa ja kysymyksissä. Valtuutetut saavat mandaatin toimia valtuustossa meiltä kaikilta oululaisilta ja siksi valtuutettujen tulee olla matalalla kynnyksellä tavoitettavissa myös valtuustokauden aikana. Tutustu ajatuksiini tarkemmin osoitteessa www.miina-anniina.fi

Ollaan yhteydessä! 😊